Δραστήρια, χαρισματική και σαγηνευτική, η Julia Kent δικαίως θεωρείται από τις κορυφαίες στο είδος της παρουσίες, έχοντας στις πλάτες της, μια καριέρα που μετράει πλέον αισίως 20 χρόνια: από τους Rasputina, το cello rock υβριδικό γκρουπ που σχημάτισε στα 90s μέχρι την καθοριστική της συνεργασία με τον Antony Hegarty στους Αntony & the Johnsons, των οποίων είναι βασικό μέλος και με τους οποίους κέρδισε το περίφημο Mercury Prize το 2005. Από το roster του κορυφαίου label Leaf και τη Νέα Υόρκη, όπου εδρεύει, Julia Kent έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα για ένα μοναδικό live. Προκειται για ενα co-headline combo live show το οποίο θα ανοίξει η Julia Kent, στη συνέχεια στη σκηνή θα την συνοδεύσουν οι Έλληνες Joalz για δύο τραγούδια. Την Kent θα διαδεχθεί η Toni Kater και η συναυλία θα κλείσει με όλους τους καλλιτέχνες επί σκηνής.

Η πρώτη solo δουλειά της “Delay” του 2007 απέσπασε πολύ καλές κριτικές, χάρη στον μοναδικό ήχο του cello της και τον τρόπο με τον οποίο φίλτραρε την αγάπη της για καλλιτέχνες όπως ο τεράστιος Brian Eno και ο σπουδαίος τσελίστας Arthur Russell. Το EP Last Day in July του 2010 ακολούθησε η δεύτερη full length κυκλοφορία της, το εκπληκτικό Green & Grey το 2011. Την ίδια χρονιά, ο φημισμένος Ιταλός σκηνοθέτης Paolo Sorrentino συμπεριέλαβε το κομμάτι της “Gardermoen” στο soundtrack της ταινίας του “Τhis must be the place”, ενώ ένα χρόνο αργότερα υπέγραψε τη μουσική επένδυση του “The Boxing Girls of Kabul” (2012), ενός ξεχωριστού ντοκιμαντέρ για τη ζωή στη γυναικεία ακαδημία box του Αφγανιστάν. Τον Μάρτιο του 2013 κυκλοφόρησε το “Character” από το φημισμένο βρετανικό label Leaf, με την αύρα μινιμαλιστών όπως ο Michael Nyman & o Steve Reich να είναι διακριτικά παρούσα και το αποτέλεσμα καθηλωτικό.

Μαζί της στη σκηνή του six d.o.g.s θα βρεθούν οι Joalz. Mε ένα απολαυστικό album (“Μοnkshood“) και μια σειρά από εξαιρετικά E.P’s στο ενεργητικό τους, με εξαιρετικές κριτικές στον βρετανικό και γερμανικό τύπο, συνεργασίες με τον Adam Pearson (Sisters of Mercy), την performer Sunday Luv, την Όλγα Κουκλάκη και φυσικά τη Julia Kent, οι Joalz αποτελούν εδώ και χρόνια μια από τις πλέον ενδιαφέρουσες εγχώριες περιπτώσεις, εξελίσσοντας συνεχώς τον ήχο τους, από τις πιο πειραματικές πρώτες στιγμές τους μέχρι και σήμερα, που οι επιρροές τους από το πρώιμο kraut των Can & των Faust έχουν βγει μπροστά. Oι Joalz με τριμελή σύνθεση (Zoggy, Ιάκωβος Παυλόπουλος & Leon Segka), μαζί με την Julia Kent θα ερμηνεύσουν τα “Early” και “Oh Darling Margaret” ενώ η Τoni Kater έρχεται από το Βερολίνο για να ερμηνεύσει μαζί τους τα τραγούδια που θα εμπεριέχονται στο επερχόμενο άλμπουμ τους. Το νεο e.p των Joalz “Hello darkness my friend” κυκλοφορεί απο την Many Scribes και διανέμεται από την News & Rough Trade distribution.

Χρήσιμοι σύνδεσμοι:

Julia Kent
www.juliakent.com
www.facebook.com/juliakent.music
www.theleaflabel.com/en/artists/view/56/Julia%20Kent
www.youtube.com/user/juliaxkent
https://soundcloud.com/julia-kent

Joalz
www.joalz.net
www.ntroprecordings.com
www.facebook.com/WeareJOALZ?fref=ts
https://soundcloud.com/joalz
www.youtube.com/channel/UC8Y1EQp5KanT7xHITa47EYQ

Toni Kater
www.toni-kater.de
www.youtube.com/user/tonikater
www.facebook.com/pages/Toni-Kater/221707057896959