«..Ξέρετε γιατί λατρεύω τ’ αστέρια; Επειδή δεν μπορούμε να τα πληγώσουμε.Δεν μπορούμε να τα κάψουμε, ούτε να τα λιώσουμε ούτε να τα υπερχειλίσουμε. Δεν μπορούμε να τα πνίξουμε, ούτε να τα φυσήξουμε ή να τα σβήσουμε. Όμως προσπαθούμε να τα φτάσουμε. Προσπαθούμε να τα φτάσουμε…»

Το Delusion είναι ένας διαλογισμός πάνω στη ζωή και τη γλώσσα. Η αρχική του σύλληψη αποτελείται από μια σειρά μικρών θεατρικών έργων μυστηρίου.

Το Delusion μεταπηδά ανάμεσα στην καθημερινότητα και το μύθο. Με το συνδυασμό βιολιού, ηλεκτρονικού κουκλοθέατρου, μουσικής και εικαστικών, το Delusion αφηγείται την ιστορία του στη χρωματιστή και ποιητική γλώσσα που έχει γίνει σήμα κατατεθέν της Anderson.

«Η ηλεκτρονικά αλλοιωμένη φωνή που χρησιμοποιώ εδώ και πολλά χρόνια, αυτή που κάνει τη φωνή μου ανδρική, εξελίχθηκε σταδιακά και απέκτησε απόχρωση, καθώς και το όνομα Fenway Bergamot. Το Delusion αποτελεί τη συζήτηση μεταξύ αυτής της φωνής και της δικής μου».

Οι ιστορίες στο Delusion προέρχονται από πολλούς κόσμους – τον τεχνικό, επιστημονικό, προσωπικό και μυθικό – και από διάφορες καταστάσεις συνείδησης, ονείρου και διαλογισμού. Οι ιστορίες κυμαίνονται από τις μυστικιστικές ρίζες του διαστημικού προγράμματος της Ρωσίας, μέχρι τις θεωρίες του χρόνου και της ταχύτητας, των προγόνων, του ελέγχου, της σιωπής και των ζώων.

Στην καρδιά του Delusion βρίσκεται η πεποίθηση ότι τα λόγια και οι ιστορίες μπορούν όχι μόνο να δημιουργήσουν έναν κόσμο, αλλά και να τον εξαφανίσουν.

Οι στίχοι της Laurie Anderson θα προβάλλονται στα ελληνικά με υπέρτιτλους.

Διαβάστε το άρθρο μας για την έκθεση ‘Laurie Anderson, Trisha Brown, Gordon Matta-Clark, Pioneers of the Downtown Scene’ στη γκαλερί του Barbican Centre στο Λονδίνο, εδώ.