Το MIRfestival ετοιμάζεται να προσγειωθεί για τρίτη φορά στην πόλη της Αθήνας τον Δεκέμβριο, γεμάτο ευρηματικές, απρόσμενες καλλιτεχνικές δημιουργίες στα όρια των τεχνών: εκεί όπου η σκηνή συναντά την εικόνα, στο χώρο αναπνοής της σύγχρονης δημιουργίας, εκεί που γεννιέται η τέχνη του αύριο.

Από τις από τις 7 μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου το MIRfestival προσκαλεί το κοινό της Αθήνας σε ασυνήθιστους χώρους να ανακαλύψει την πιο σύγχρονη πλευρά του ζωντανού θεάματος σήμερα, να συναντήσει καλλιτέχνες με όραμα και με προτάσεις, να δει, να ακούσει, να σκεφτεί.

Το πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ αποτελείται από έργα που επιχειρούν να ευαισθητοποιήσουν το θεατή στον κίνδυνο της απώλειας της πολιτιστικής ταυτότητας της Ευρώπης, συνδυάζοντας την πολιτική σκέψη με την ποιητική ενός έργου τέχνης.

Τα έργα του προγράμματος αποκαλύπτουν τις πιο σύγχρονες τάσεις στις παραστατικές τέχνες, μισανοίγοντας τη χαραμάδα από την οποία το MIRfestival κρυφοκοιτάζει, όπως πάντα, το μέλλον της σύγχρονης τέχνης. Ταυτόχρονα όμως διαπραγματεύονται αξίες που σήμερα διακυβεύονται: τον ιδιωτικό χώρο της φαντασίας, την ιδιότητα του πολιτισμένου ανθρώπου, την ακεραιότητα του ανθρώπινου σώματος στο χώρο της εργασίας, την εκμηχάνισή μας, τις αλυσιδωτές αντιδράσεις που μας οδηγούν στην πτώση, και την απώλεια κάθε έννοιας ασφάλειας, με πρωταρχική αυτή του σπιτιού μας.

Έξι καλλιτεχνικά πρότζεκτ διεθνών και Ελλήνων καλλιτεχνών εμπλέκουν μια σχετικά μεγάλη ομάδα Αθηναίων πολιτών στην πραγματοποίησή τους, ενεργοποιούν καλλιτεχνικά ασυνήθιστους χώρους και βάζουν τους θεατές σε τροχιά συνειδητοποίησης.

Στην καλλιτεχνική διεύθυνση και τον προγραμματισμό του MIRfestival βρίσκεται η Χριστιάνα Γαλανοπούλου.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα στο συνημμένο αρχείο.

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα του φεστιβάλ.

Lundahl & Seitl (SE/ UK) – Symphony of a missing room
7-13 Δεκεμβρίου

Vasistas (GR) – Play back
7 & 8 Δεκεμβρίου

Ευθύμης Θέου / Ηλέκτρα Αγγελοπούλου / Ανθή Ευστριατιάδου (GR) – Γαύδος: Το σπίτι
8, 9 & 10 Δεκεμβρίου

Άρτεμις Λαμπίρη (GR) – Ανάμεσα
9 Δεκεμβρίου

Mette Edvardsen (NO / BE) – Time has fallen asleep in the afternoon sunshine
10-13 Δεκεμβρίου

ORO – Loïc Touzé (FR) – Autour de la Table
13 Δεκεμβρίου

Αφιέρωμα στον Ray Bradbury και στο Fahrenheit 451
11 και 12 Δεκεμβρίου

Πάρτυ έναρξης 7.12.2012
Πάρτυ λήξης 13.12.2012