Το Meeting Points είναι ένα φεστιβάλ σύγχρονης τέχνης από τον αραβικό κόσμο που πραγματοποιείται σε πρωτεύουσες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο, με πρωτοβουλία του Tarek Abou El Fetouh και του Young Arab Theatre Fund (YATF). Θέατρο, μουσική, χορός, εικαστικά, συζητήσεις, προβολές και διαλέξεις καλλιτεχνών από το Κάιρο, τη Δαμασκό, το Αμάν, τη Βηρυτό, την Τύνιδα, το Λονδίνο και το Παρίσι θα μετατρέψουν για μία εβδομάδα τη Στέγη σε διεθνή πλατφόρμα καλλιτεχνικής δημιουργίας και πολιτικού στοχασμού.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του επιμελητή, κορυφαίου θεωρητικού και κριτικού τέχνης Okwui Enwezor, το Meeting Points 6 επιχειρεί μια ανατομία της «πολιτικής φαντασίας» προσεγγίζοντας, μεταξύ άλλων, ζητήματα ταυτότητας και ετερότητας, συλλογικής μνήμης και ιστορίας, κοινωνικού αποκλεισμού και πολιτικής ευθύνης σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη για τον αραβικό κόσμο ιστορική συγκυρία.

Το Meeting Points 6 ταξίδεψε τον περασμένο Απρίλιο στη Βηρυτό και το Αμάν. Τον Οκτώβριο μεταφέρθηκε στις Βρυξέλλες, στο Argos Centre for Art and Media και στο KVS Royal Flemish Theatre. Τελευταίος σταθμός πριν από την Αθήνα είναι το Βερολίνο, όπου τον Ιανουάριο του 2012 φιλοξενείται στο Haus der Kulturen der Welt.

Ο Okwui Enwezor είναι ιδρυτής και διευθυντής σύνταξης του Nka: Journal of Contemporary African Art που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Duke University Press. Την περίοδο 2005-2009 διετέλεσε πρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Τέχνης του Σαν Φρανσίσκο. Πέρα από τις ακαδημαϊκές δραστηριότητές του, ορίστηκε πρόσφατα κύριος επιμελητής της Triennale 2012, στο Παρίσι. Είναι επίσης επιμελητής, με συμβουλευτικό ρόλο, της Dublin Contemporary 2011 και διευθυντής του Haus der Kunst στο Μόναχο. Είναι επιμελητής του Berlin Documentary Forum στο Haus der Kulturen der Welt του Βερολίνου και του International Center of Photography στη Νέα Υόρκη. Έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων, καλλιτεχνικός διευθυντής της Documenta 11 στο Κάσσελ της Γερμανίας, της 2ης Μπιεννάλε του Γιοχάνεσμπουργκ και της 2ης Διεθνούς Μπιεννάλε Σύγχρονης Τέχνης στη Σεβίλλη της Ισπανίας.

7-8 Μαρτίου 2012, 20.30
Fadhel Jaïbi & Jalila Baccar (Τύνιδα)
Amnesia | ΘΕΑΤΡΟ

7-11 Μαρτίου 2012, 12.00-21.00
Mona Hatoum (Λονδίνο)
Περφόρμανς | ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

9 Μαρτίου 2012, 18.00-01.00
Debate: Επαναστάσεις του σήμερα, με τους Okwui Enwezor, Mona Hatoum, Ahdaf Soueif, Adania Shibli,Χρήστο Ιωακειμίδη και Κωστή Παπαϊωάννου
Προβολή ταινιών του Omar Amiralay

10 Μαρτίου 2012, 22.00
Tarek Atoui (Βηρυτός)
Infinite Times Zero | ΜΟΥΣΙΚΗ & ΝΕΑ ΜΕΣΑ

10-11 Μαρτίου 2012, απο τις 18.00
Διάφοροι καλλιτέχνες
Μαραθώνιος σόλο και περφόρμανς για την Αραβική Άνοιξη | ΠΕΡΦΟΡΜΑΝΣ ΛΟΓΟΥ & ΧΟΡΟΥ