Το CineDoc προβάλλει το ντοκιμαντέρ “Midsummer Night’s Tango” για την ιστορία του τάνγκο στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, την Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014.

Το τάνγκο γεννήθηκε στο Μπουένος Άιρες, και κανείς δεν το χορεύει με τόσο πάθος όσο οι Αργεντινοί ­- τουλάχιστον αυτό πιστεύουν οι ίδιοι. Ο διάσημος Φινλανδός σκηνοθέτης Aki Kaurismäki και πολλοί συμπατριώτες του, όμως, υποστηρίζουν ότι το τάνγκο είναι φινλανδικό όσο και η σάουνα. Τελικά από πού είναι το τάνγκο;

Το CineDoc παρουσιάζει την ταινία Midsummer Nights Tango, ένα road movie με πρωταγωνιστές τρεις σπουδαίους Αργεντίνους μουσικούς του τάνγκο, γεμάτους ζωντάνια και πάθος, που πιστεύουν ακράδαντα ότι το αληθινό τάνγκο βρίσκεται μόνο στην Αργεντινή. Για αυτό τον λόγο αποφασίζουν να ταξιδέψουν στη μακρινή Φινλανδία και να αναζητήσουν τις ρίζες του τάνγκο από άκρη σε άκρη της χώρας, συναντώντας, παίζοντας και χορεύοντας με θρυλικά ονόματα της μουσικής της χώρας.

Διασχίζοντας τη Φινλανδία, ανακαλύπτουν έναν εντελώς νέο κόσμο. Ατελείωτα δάση, εκατοντάδες λίμνες, τον ήλιο του μεσονυχτίου και πάνω απ ‘όλα τους ντροπαλούς και ήσυχους κατοίκους της αραιοκατοικημένης χώρας του Βορρά, με πάθος για το τάνγκο.

Μια γοητευτική ταινία δρόμου γεμάτη μουσική, φινλανδικά τοπία και αργεντίνικο πάθος.

Ο βραβευμένος σκηνοθέτης της Πολίτικης Κουζίνας, Τάσσος Μπουλμέτης, ο οποίος αφιέρωσε χρόνια στην εκμάθηση του τάνγκο στο Μπουένος Άιρες, θα συνομιλήσει με το κοινό μετά την προβολή.

Θα χορέψουν οι πρωταθλητές Ευρώπης στο σκηνικό τάνγκο, Gabriel Marino και Έλλη Καραδήμου.

Περισσότερες πληροφορίες για το CineDoc μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του.