Μουσικοί από την Αθήνα και το Βερολίνο συναντιούνται στην Αθήνα για να συνοδεύσουν ζωντανά σύγχρονες βωβές ταινίες καλλιτεχνών από το διεθνή χώρο και να προσφέρουν την ευκαιρία στο κοινό να έρθει σε επαφή με νέες οπτικοακουστικές εμπειρίες καθώς εικόνα και ήχος συναντιούνται με ασυνήθιστο και απροσδόκητο τρόπο.

Η πλατφόρμα κινηματογραφιστών και μουσικών Moving Silence ιδρύθηκε το 2009 στο Βερολίνο από τον μουσικό Marco Brosolo και τον κινηματογραφιστή Matthias Fritsch με σκοπό να συνδέσει τις ρίζες του κινηματογράφου με σύγχρονη αισθητική και νέες τεχνολογίες, αλλά και τη δημιουργία ενός διεθνούς δικτύου καλλιτεχνών.

Από το τέλος του 2009 μέλος της ομάδας έγινε η Αναστασία Χ, ως παραγωγός, συντονίστρια αλλά και μουσικός. Εκδηλώσεις της Moving Silence έχουν οργανωθεί σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις. H moving silence παρουσίασε για πρώτη φορά κινηματογραφικές συναυλίες στην Αθήνα το 2010.

Θεματικές του φεστιβάλ

– Ανθρώπινες/Διαπροσωπικές σχέσεις – ταινίες Γερμανών σκηνοθετών
21/3 Goethe-Institut Athen

– Athens Impressions – ποιητικές και πειραματικές ερμηνείες για την πόλη της Αθήνας
22/3 Goethe-Institut

– (De)construction of space/(Απο)δόμηση χώρου – ταινίες μικρού μήκους για τη διαμόρφωση και την καταστροφή πραγματικών, εικονικών και νοερών χώρων
23/3 CAMP

– Silent Moves ένα πρόγραμμα αφιερωμένο σε βωβές ταινίες video dance Ελλήνων δημιουργών (σε συνεργασία με Amorphy.org )
24/3 CAMP

Ιδιαίτερες προτάσεις του φεστιβάλ

– Αφιέρωμα σε μουσικούς με όργανα που έχουν επινοήσει και κατασκευάσει οι ίδιοι
Marco Brosolo (IT) συνιδρυτής της πλατφόρμας Μoving Silence με το AST (midi controller), Γιώργος Κατσάνος, Γιώργος Καραμανωλάκης, Νίκος Κυριαζόπουλος κ.ά.

Συμμετοχικές Εγκαταστάσεις

Music from the Masses
του Matthias Fritsch (DE)
http://www.subrealic.net/mftm/

Η εγκατάσταση παρουσιάζει πάνω από 200 μουσικά βιντεοκλίπ του κινηματογραφιστή Matthias Fritsch, τα οποία δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια σε συνεργασία με μουσικούς απ’ όλον τον κόσμο. Στο πάρτι της 26ης Μαρτίου μουσικοί της Αθήνας θα έχουν την ευκαιρία να τα συνοδεύσουν ζωντανά.

Η εγκατάσταση δίνει στους μουσικούς τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν όλα τα βιντεοκλίπ και να επιλέξουν αυτό που θα ‘θελαν στο τέλος να συνοδεύσουν. Δίνει όμως και σε όλους τους ενδιαφερόμενους να δουν το project που στάθηκε η αφορμή να δημιουργηθεί η πλατφόρμα moving silence.

19 – 26 Μαρτίου (πλήν της 25ης) στο κάτω φουαγιέ του GoetheInstitut Athen, 11:00-20:00
και 24/3 στο CAMP

Μνημόνιο: [ Το υποβοηθούν την μνήμην]
της Τζένης Αργυρίου (GR)
μια συμμετοχική εγκατάσταση κοινού και μουσικών
http://www.tzeniargyriou.com/?page_id=489
23 και 24 Μαρτίου στο CAMP

Αθηναϊκό φόρουμ

Μια επιλογή ταινιών που προέκυψε μετά από πρόσκληση συμμετοχής του Μoving Silence Φεστιβάλ προς κινηματογραφιστές και μουσικούς που ζουν και εργάζονται στην Αθήνα.
21 – 24 Μαρτίου, Goethe-Institut Athen & CAMP