Η ύβρις, η οργή των θεών, ο έρωτας και η τιμωρία είναι τα στοιχεία πάνω στα οποία βασίζεται η περίφημη όπερα που καθιέρωσε τον Βέρντι ως έναν από τους μεγαλύτερους συνθέτες της Ιταλίας.

Η δύναμη της μουσικής, οι ξεχωριστές μελωδίες και τα κορυφαία χορωδιακά όπως αυτό των Εβραίων «Va, pensiero….» (Πέτα σκέψη…) δημιουργούν μαγικές στιγμές υψηλής συγκίνησης. Η δραματική ένταση των διαλόγων ανάμεσα στους πρωταγωνιστές και οι εντυπωσιακές σκηνές πλήθους συνθέτουν ένα πραγματικά μεγαλειώδες θέαμα.

Τη νέα αυτή παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σκηνοθετεί ο Βασίλης Νικολαϊδης ενώ τα σκηνικά και κοστούμια υπογράφει ο Γιάννης Μετζικώφ. Διεθνώς καταξιωμένοι Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες έχουν κληθεί για την ερμηνεία των πρωταγωνιστικών ρόλων.

Λόγω της απεργίας των οδηγών ταξί και για τη διευκόλυνση των θεατών της όπερας Ναμπούκο στο Ηρώδειο, για τις 26, 27 και 28/07 το ΜΕΤΡΟ παρατείνει την λειτουργία του έως τις 00.40 (Δώδεκα και Σαράντα μετά τα Μεσάνυχτα). Την Παρασκευή 29/07 τα δρομολόγια του ΜΕΤΡΟ (όπως κάθε Παρασκευή και Σάββατο) σταματούν στις 02.00 (Δύο μετά τα Μεσάνυχτα).
Η παράσταση Ναμπούκο ολοκληρώνεται στις 23.55. Η παράταση του ωραρίου λειτουργίας αφορά και τις δύο γραμμές του Μετρό, ενώ υπάρχει ικανός χρόνος και για την μετεπιβίβαση στον Ηλεκτρικό σιδηρόδρομο.