Ο Μιχάλης Παούρης ξεκίνησε να παίζει μπουζούκι από τα 8 του χρόνια και από τα 12 ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία. Μια πορεία με μεγάλες συνεργασίες και εμφανίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Βρέθηκε να μοιράζεται τη σκηνή με τον κιθαρίστα Al Di Meola και το gypsy jazzThe Rosenberg Trio“, και έδωσε σάρκα και οστά στην ιδέα του να μπει το μπουζούκι στα μονοπάτια της Jazz μουσικής.

Συνεχίζοντας αυτό που ξεκίνησε με τις καλύτερες προδιαγραφές, έχει ετοιμάσει μια μουσική παράσταση για το κοινό που αναζητά στα μουσικά του ακούσματα κάτι διαφορετικό από το μπουζούκι. Το πρόγραμμα της μουσικής παράστασης – συναυλίας εισάγει το κοινό σε Jazz δικές του συνθέσεις, διασκευές των πιο αντιπροσωπευτικών κομματιών της ίδιας σκηνής ερμηνευμένες από τη δική του οπτική και ενορχήστρωση. Ο Astor Piazzolla, ο Horace Silver, ο Herbie Hanckok, οι Rosenberg Trio και πολλοί άλλοι δίνουν τη σκυτάλη στον Μανόλη Χιώτη και τον Μάνο Χατζιδάκι σε μια βραδιά που ξαφνιάζουν τόσο οι συνθέσεις όσο και η δεξιοτεχνία του νεαρού σολίστα.

Τον Μιχάλη Παούρη πλαισιώνει τριμελής ορχήστρα από δεξιοτέχνες μουσικούς. Στο πιάνο ο Αλέξανδρος Παλαβιτσίνης, στο μπάσο ο Γιώργος Πολίτης και στα τύμπανα ο Αλέξανδρος Κούρος. Το ερμηνευτικό κομμάτι της παράστασης αναλαμβάνει ο τραγουδιστής Νίκος Κερκένης.

Διαβάστε τη συνέντευξη του Μιχάλη Παούρη στη στήλη μας Συναντήσεις.