Το Hydra School Projects και ο Δημήτρης Αντωνίτσης παρουσιάζουν για δέκατη τέταρτη συνεχή χρονιά την έκθεση “Pό(-)i-trē” στο πλαίσιo του εορτασμού των Μιαουλείων 2013, στο χώρο του παλιού γυμνασίου της Ύδρας, του ιστορικού Σαχτουρείου. Στην έκθεση που διαρκεί από τις 28 Ιουνίου έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2013 παρουσιάζονται έργα καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο Αντωνίτσης επιμελείται μια έκθεση που το ανακάτεμα/μιξάρισμα γραπτού λόγου στη σύνθεση του έργου τέχνης (συν)δημιουργεί μια διαφορετική “εικόνα” δίχως να παγιδεύεται σε αμφισημίες και άλλες διατυπώσεις. Ταυτόχρονα ο επιμελητής επιλέγει και σκηνοθετεί τα έργα των συναδέλφων του έτσι ώστε να αποτελούν μια προσωπική ανάγνωση στίχων ποιημάτων του Κωνσταντίνου Καβάφη, εντείνοντας έτσι τη ρευστότητα του όλου εγχειρήματος.

Τέλος, έχοντας επεκτείνει τη δράση του HSP δημιουργώντας το Hydra School Projects Residency Program, οι φετινοί artists-in-residence, Rene Ricard και Phillipa Horan φιλοτέχνησαν τα έργα τους κατά την παραμονή τους στο νησί. Μάλιστα η Horan επέλεξε ως υλικό για το εφήμερο γλυπτό της κροκέτες για γάτες, ώστε να αποτελέσει ένα εξαίσιο δείπνο για τον τετράποδο πληθυσμό μετά τα εγκαίνια.

Την έκθεση συνοδεύει ο καθιερωμένος κατάλογος στη μορφή σχολικού τετραδίου σχεδιασμένος από τον art-director, Σταύρο Βλαχάκη.

Διαβάστε το άρθρο του Φοίβου Σακαλή για την έκθεση στη στήλη exhibitionism.