Την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012, εμφανίζεται στην Αίθουσα Φίλων Μουσικής Μ1 του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, η Συμφωνική Ορχήστρα του Βερολίνου.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του κύκλου «Διάσημες Ορχήστρες» των 47ων «Δημητρίων» που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης και αποτελεί συμπαραγωγή με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και τον Χώρο Τεχνών Βέροιας.

Η Συμφωνική Ορχήστρα του Βερολίνου (Berliner Symphoniker) είναι ένα ορχηστρικό σύνολο υψηλού επιπέδου, που έχει κατακτήσει την παγκόσμια αναγνώριση. Έχει συμβάλλει στη διαμόρφωση του πολιτιστικού τοπίου του Βερολίνου για περισσότερα από 40 χρόνια. Η ορχήστρα δίνει κάθε χρόνο περίπου 60 κονσέρτα σε όλον τον κόσμο. Το συμφωνικό σύνολο έγινε ιδιαίτερα αγαπητό στους Βερολινέζους, με τις καθιερωμένες συναυλίες που δίνει κάθε Κυριακή απόγευμα, αλλά και τα κονσέρτα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Το 2007, το cd της ορχήστρας, με τίτλο «Latin Music» ήταν υποψήφιο για το βραβείο Latin Grammy, στην κατηγορία του Καλύτερου Κλασικού Άλμπουμ.

Η Συμφωνική Ορχήστρα του Βερολίνου εμφανίζεται στο πλαίσιο των 47ων «Δημητρίων», υπό τη διεύθυνση του Yuri Yanko και με σολίστες τον Χρίστο Γαλιλαία στο βιολί, την Bo-Kyung Hong στο βιολοντσέλο και την Yoon Soo Rhee στο πιάνο.

Το Πρόγραμμα της Συναυλίας:
Wolfgang Amadeus Mozart: Εισαγωγή από την όπερα Le Nozze di Figaro
Ludwig van Beethoven: Τριπλό κοντσέρτο σε Ντο μείζονα, Έργο 56
Felix Mendelssohn Bartholdy: Συμφωνία Αρ. 4 σε Λα μείζονα, Έργο 90 (“Ιταλική”)