Το Βυρσοδεψείο, οι ΟΔC ensemble και οι AbOvo διοργανώνουν το πρώτο Site Specific Festival στις 13, 14 & 15 Ιουλίου στο Βυρσοδεψείο.

Curators του 1ου Site Specific Festival: Γεωργιάνα Γερμανού, Έλλη Παπακωνσταντίνου και Γιάννης Σαρακατσάνης.

Το Site Specific αναπτύσεται με αφετηρία τον ίδιο τον χώρο παράστασης σε δημιουργική συνάρτηση με τις ιδιαίτερες εννοιολογικές και χωροταξικές ιδιαιτερότητές του.

Στο τριήμερο αυτό φεστιβάλ, 10 ομάδες και ανεξάρτητοι εικαστικοί καλλιτέχνες-performers- χορευτές -μουσικοί, παρουσιάζουν τα έργα τους. Η ομάδα ή ο καλλιτέχνης, που το κοινό θα επιλέξει έπειτα από ψηφοφορία, θα έχει την ευκαιρία να ενταχθεί στο φθινοπωρινό πρόγραμμα του Βυρσοδεψείου για 8 παραστάσεις.

Το 1ο Site Specific Festival αποτελεί μία γιορτή για αυτό το είδος θεάτρου και για όσους νέους καλλιτέχνες το υπηρετούν. Επίσης, είναι μια ευκαιρία για τους θεατές να γνωρίσουν αυτό το σχετικά άγνωστο είδος στην Ελλάδα. Η πολύχρωμη αυτή θεατρική γιορτή, κάθε βράδυ θα κλείνει με μουσική DJ set στην πιο ωραία ταράτσα της πόλης του Βυρσοδεψείου.

To Φεστιβάλ ανοίγει με ένα event γνωριμίας με τους καλλιτέχνες σε μια εξαιρετική μουσική performance με τους διεθνείς καλεσμένους Steve Dickison (διευθύνει τα Ψηφιακά Αρχεία Σύγχρονης Αμερικάνικης Ποίησης/Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, Σαν Φρανσίσκο, εκδότης του περιοδικού: “Shuffle Boil” (after Thelonius Monk) ), Michel Collet (υπεύθυνος του πυλώνα “Σώμα, τέχνη” στο Ανώτατο Ινστιτούτο Καλών Τεχνών-Besancon, ασχολείται παράλληλα με την επιτέλεση και ως καλλιτέχνης και ως επιμελητής φεστιβάλ, ειδικό ενδιαφέρον για την ηχητική ποίηση (sound poetry) ), Valentine Verhaeghe (διδάσκει “επιτέλεση” και ασκεί χορό και “επιτέλεση” στο Ανώτατο Ινστιτούτο Καλών Τεχνών-Besancon-Γαλλία).

Επίσης κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα διεξαχθεί ένα workshop στο οποίο οι συμμετέχοντες θα κληθούν σε 14 ώρες να παρουσιάσουν μια παράσταση με σκηνοθέτες τους: Έλλη Παπακωνσταντίνου (καλ. διευθυντρια ODC Ensemble και Βυρσοδεψείου), Γιάννη Σαρακατσάννη( Abovo), Γιώργο Σαχίνη (Όχι Παίζουμε) και Andrian Frieling (ODC Ensemble).

Δείτε το πρόγραμμα στο συνημμένο αρχείο.