«A Picture Of Us» στην FoKiaNou 24/7

Έκθεση ζωγραφικής των Sarah Ettlinger και Λούλας Λεβέντη

Ο χώρος σύγχρονης τέχνης FoKiaNou 24/7 παρουσιάζει την έκθεση «A Picture Of Us» των Sarah Ettlinger και Λούλας Λεβέντη.

Σε μια σειρά από ελαιογραφίες που δημιούργησε από το 2002 έως το 2008, η Sarah Ettlinger εξερευνά την πολύπλοκη, συναισθηματικά σχέση μεταξύ παιδιών και γονέων. Χρησιμοποιώντας φωτογραφίες που ελήφθησαν από τα παιδιά της, η Ettlinger μετατοπίζει και αλλάζει την κλίμακα και την προοπτική στη ζωγραφική των έργων της για να δημιουργήσει ένα κόσμο που διερευνά την αίσθηση της κατάπληξης και αθωότητας της παιδικής ηλικίας ενώ προτείνει καινούργιους τρόπους ανάγνωσης της ανθρώπινης εικόνας. Οι πίνακες της επικεντρώνονται στο παιδικό πρόσωπο, μειώνοντας την υπόσταση του σώματος και των άκρων έτσι που αυτά χάνονται σε ένα ονειρικό χώρο που ξεδιπλώνεται πίσω από την δεσπόζουσα εικόνα του προσώπου.

Μέσα από μια εικαστική προσέγγιση που οικειοποιείται τις δυνατότητες της φωτογραφικής μηχανής του κινητού τηλεφώνου η Λούλα Λεβέντη παράγει τις συνθήκες για δημιουργικά ατυχήματα-ευτυχήματα. Το περιεχόμενο των εικόνων, προκύπτει και οικοδομείται με βάση την ασυνείδητη καθοδήγηση. Φόρμες, φιγούρες και σύμβολα συναντιούνται μεταξύ τους παρέχοντας οπτικά λογοπαίγνια αναλόγα με την δυνατότητα και διάθεση πρόσληψης τους από τον θεατή. Η σειρά «Rebeated» είναι μια απόπειρα κατασκευής ενός ιδιαίτερου φωτογραφικού πλέγματος που αφηγείται μια ιστορία βασισμένη στην συνύπαρξη συμβόλων που χρησιμοποιούνται σε επανάληψη, δημιουργώντας ονειρικά τοπία, στα οποία κινείται συμβολικά ο ψυχισμός της ανθρώπινης φιγούρας διαμορφώνοντας ένα ιδιαίτερο είδος χωροχρόνου.

Η Sarah Ettlinger που κατάγεται από την Μεγάλη Βρετανία, ζει και εργάζεται στην Αθήνα από το 1991. Σπούδασε στο Middlesex University στο Λονδίνο και απέκτησε το πτυχίο της Β.Α στο Liverpool School of Art and Design. Έχει εκθέσει στην Ελλάδα, τη Γαλλία, τον Ισημερινό, την Αγγλία και έχει οργανώσει και επιμεληθεί σειρά καλλιτεχνικών εκδηλώσεων στην Αθήνα.

Η Λούλα Λεβέντη ζει κ εργάζεται στην Αθήνα ως ελεύθερος επαγγελματίας φωτογράφος, σχεδιάστρια και εικαστικός. Σπούδασε φωτογραφία στο Τ.Ε.Ι Αθήνας και συνέχισε στο Λονδίνο, MΑ Art and Media Practice στο University of Westminster και στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, MA Graphic Arts & Multimedia. Εχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα, Ιταλία και Αγγλία και Νέα Ζηλανδία.

Ο χώρος σύγχρονης τέχνης FoKiaNou 24/7 είναι ένας ανοιχτός χώρος έκφρασης και δημιουργίας διαχειριζόμενος από καλλιτέχνες στη φιλική ατμόσφαιρα ενός διαμερίσματος στο κέντρο της Αθήνας. Είναι ένας ανήσυχος καλλιτεχνικός πυρήνας που ενθαρρύνει τη συνεργασία και τις δημιουργικές προσπάθειες στον χώρο των τεχνών συνεισφέροντας στην καλλιτεχνική κοινότητα. Ιδρύθηκε το 2014 και αυτή την περίοδο διευθύνεται από τη Mary Cox και τον Παναγιώτη Βούλγαρη.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.