Ο Actress μαζί με το alter ego του “Young Paint” σε ένα οπτικοακουστικό show στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ένας συναρπαστικός διάλογος τεχνητής νοημοσύνης και ζωντανής δημιουργίας

Ο αινιγματικός και πολυσύνθετος παραγωγός της ηλεκτρονικής μουσικής Actress, μαζί με το alter ego του “Young Paint”, σε ένα μοναδικό οπτικοακουστικό show στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Ο σπουδαίος Βρετανός καλλιτέχνης Darren J. Cunningham, κατά κόσμον Actress, αποτελεί σπάνιο φαινόμενο και πλέον μία από τις εξέχουσες μορφές, με σημάδια εξέλιξης, στον χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής. Κατά τη διάρκεια της 15ετής καριέρας του έχει καταφέρει να καθιερωθεί και να εδραιώσει την παρουσία του, καθώς και το προσωπικό του στίγμα με τον μοναδικό του ήχο στο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα. Πιστός οπαδός της techno μουσικής σκηνής του Detroit, ο Darren έχει κυκλοφορήσει αρκετές παραγωγές σε ποικίλες δισκογραφικές εταιρείες όπως Ninja Tune, Honest Jon’s Records, Nonplus Records, καθώς και στην Werkdiscs στην οποία είναι συνιδρυτής και μέσω αυτής κάνει το ντεμπούτο του το 2004.

Παράλληλα με τη δισκογραφική δουλειά του, ο Darren έχει φωτογραφηθεί από διακεκριμένους καλλιτέχνες όπως τον Γερμανό Wolfgang Tillmans και τον ταλαντούχο Lord Snowden. Έχει συνεργαστεί σε πρωτότυπα πρότζεκτ με αρκετούς εικαστικούς καλλιτέχνες όπως τον Eddie Peake, Mehdi Lacoste, Dan Emmerson και τον Βέλγο visual artist Pierre Debusschere καθώς και έχει πρωταγωνιστήσει για μεγάλες καμπάνιες μόδας όπως Acne και Cav Empt.

Με πολλαπλές sold out εμφανίσεις στο Barbican Center του Λονδίνου, το Tate Modern, το Berghain στο Βερολίνο και το Sonar Tokyo, ο Darren συγκαταλέγεται στους σημαντικότερους εν ενεργεία παραγωγούς επαναπροσδιορίζοντας τα δεδομένα της εποχής και εκτείνεται ακόμη πιο πέρα μέσα από τις διαστάσεις του ψηφιακού προγραμματισμού πράγμα που τον καθιστά μοναδικό στο είδος του.

Young Paint

Ο Young Paint αποτελεί μία δημιουργική συνέργεια μεταξύ ανθρώπου και τεχνητής νοημοσύνης, που παίζει τον ρόλο του εικονικού βοηθού του μουσικοσυνθέτη. Από τις αρχές του 2018, ο Young Paint λαμβάνει και εξομοιώνει σταδιακά τον εκλεπτυσμένο και απρόβλεπτο ήχο του Βρετανού παραγωγού Αctress. Το πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης είναι σε θέση να καταλαβαίνει τις προθέσεις και συνθετικές ικανότητες του συνεργάτη του πράγμα που του επιτρέπει να γίνει η συνέχεια του και να ακολουθεί τη λογική του. Ο Young Paint είναι ικανός να συμπληρώνει μόνο του τις νότες του Cunningham με τις δικές του νότες σε διάφορους συνδυασμούς και να αναπτύσσει αναπάντεχες ικανότητες και αποτελέσματα.

Στην προκειμένη περίπτωση, μία προβολή του Young Paint σε ένα εικονικό στούντιο θα εκτελεστεί παράλληλα με την εμφάνιση του Actress στη σκηνή, προσφέροντας πρωτοφανείς τακτικές βασισμένες στο οπτικό υλικό. Το ιδιαίτερο δίδυμο κυκλοφόρησε ένα μίνι άλμπουμ της δουλειάς τους τον περασμένο Οκτώβριο μέσω της εταιρείας Werk_Ltd η οποία ιδρύθηκε μετά από συνεργασία με την The Vinyl Factory.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

7 €
- 17 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.