Η Ελένη & η Σουζάνα Βουγιουκλή live

Vougioukli

Μία μουσική παράσταση με τραγούδια γεννημένα μέσα στην παγκόσμια κρίση

Η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή για μία μουσική παράσταση στην Αθήνα, στο ΙΛΙΟΝ plus, την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου.

Μια μουσική παράσταση με τραγούδια γεννημένα μέσα στην παγκόσμια κρίση. Τραγούδια που κοινωνούν στοιχεία της Κάτω Ιταλίας, το μυστήριο της βαλκανικής πολυφωνίας, το πορτογαλικό fado, τη δωρικότητα των blues και των gospel της Αμερικής και του ελληνικού ρεμπέτικου. Τραγούδια από τον δίσκο τους, To Be Safe, καθώς και καινούριες τους συνθέσεις από την επερχόμενη δισκογραφική τους δουλειά.

Οι ερμηνείες των δύο performers συναντιούνται με το rhythm section που αναλαμβάνουν επί σκηνής ο Αλέξης Αποστολάκης στα τύμπανα και ο Χρήστος Τσαπράζης στο κοντραμπάσο.

Λίγα λόγια για την Ελένη και τη Σουζάνα Βουγιουκλή

Η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή ξεκίνησαν από πολύ νωρίς να εξερευνούν τις μουσικές του κόσμου και να πειραματίζονται με τις δυνατότητες που προσφέρει η ανθρώπινη φωνή, ως εγγενές μουσικό όργανο. Με ιδιαίτερη έμφαση στην πρωτότυπη γλώσσα και με σεβασμό στην προφορά και την εκφορά της, τραγουδούν σε πάνω από 20 γλώσσες και διαλέκτους, τόσο a cappella όσο και με τη συνοδεία πιάνου, κιθάρας και κρουστών που παίζουν οι ίδιες. Tο ρεπερτόριό τους αποτελούν τραγούδια από τις παραδόσεις διαφόρων λαών καθώς και δικές τους συνθέσεις.

Έχουν συνεργαστεί με σημαντικούς καλλιτέχνες, όπως τη Μαρία Φαραντούρη στο Ηρώδειο, τον Goran Bregovic, τον Ψαραντώνη, τον Θανάση Γκαϊφύλλια, τον Λουδοβίκο των Ανωγείων, τον Θανάση Παπακωνσταντίνου, την Τατιάνα Λύγαρη, Χρήστο Θηβαίο και Γιάννη Σπάθα, τον Ηλία Ανδριόπουλο, τον Β. Λέκκα, τον Β. Σκουλά, τους Rotting Christ κ.ά.

Έχουν δώσει συναυλίες έθνικ, κλασικής και παραδοσιακής μουσικής σε σημαντικές διοργανώσεις και διεθνή φεστιβάλ, σε χώρους όπως το Carnegie Hall της Νέας Υόρκης, το International Mugham Center στο Μπακού, σε αρχαία θέατρα και πύργους, σε όλα τα Μέγαρα Μουσικής της Ελλάδας, σε θέατρα αλλά και σε σημαντικά jazz clubs σε Ελβετία, Ιταλία, Κύπρο, Βουλγαρία, Η.Π.Α, Ουκρανία, Λουξεμβούργο, Βέλγιο, Τουρκία, Αζερμπαϊτζάν, Ρουμανία, Νεπάλ κ.α.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

10 €
- 12 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.