Εκδήλωση μνήμης για το Αντιτορπιλικό «ΑΔΡΙΑΣ» στο Πολεμικό Μουσείο

ΑΔΡΙΑΣ

Προβολή της ταινίας με τίτλο «Ελεύθερον το Εύψυχον»

Το Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος, το Πολεμικό Μουσείο και η  Πολιτιστική Ομάδα «Αρχιπέλαγος» συνδιοργανώνουν εκδήλωση μνήμης για το Αντιτορπιλικό «ΑΔΡΙΑΣ»  τη Δευτέρα 1η Απριλίου 2019 και ώρα 18.00 στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου (Ριζάρη 2 & Βασιλίσσης Σοφίας) με την προβολή της ταινίας με τίτλο «Ελεύθερον το Εύψυχον».

Η ταινία, διάρκειας 70 λεπτών, περιλαμβάνει συνεντεύξεις και μαρτυρίες από τους «πρωταγωνιστές» του ηρωικού κατορθώματος του «ΑΔΡΙΑΣ» και οπτικοακουστικό υλικό που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό. Είναι αποτέλεσμα διετούς έρευνας, μελέτης, τεκμηρίωσης και συγκέντρωσης οπτικοακουστικού υλικού της Πολιτιστικής Ομάδας «Αρχιπέλαγος».

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με ομιλία του Αντιναυάρχου (ε.α.) Ιωάννη Παλούμπη Π.Ν. για την προσωπικότητα του Ναυάρχου Ιωάννη Τούμπα.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

2 Απαντήσεις

  1. Καλήμερα σας,ονομάζομαι Λαπατάς Ιάκωβος Αντχος ΠΝ Ε.Α και ειμαι γιός του αείμνηστου και ήρωα του Α/Τ ΑΔΡΙΑΣ Λαπατά Ανδρέα (ΔΙΟΠΟΣ ΠΥΡΟΒΟΛΗΤΗΣ).δυστυχώς λόγω καθυστερημένης πληροφόρησης δεν μπόρεσα να παρευρεθω στην εν λόγω εκδήλωση. Παρακαλώ πολύ εάν είναι δυνατόν, να με ενημερώσετε για το που/πώς; θα μπορούσα να παρακολουθησω το προβληθέν οπτικοακουστικό υλικό.

    Ευχαριστώ πολύ.
    Με εκτίμηση Ι.Λαπατάς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.