‘Against All Odds”: Ο βραβευμένος designer Αριστοτέλης Μπαράκος ανοίγει για πρώτη φορά το στούντιό του στο κοινό

AGAINST ALL ODDS: Open Studio Aristotelis Barakos

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά πέντε πρότζεκτ του, κάποια από τα οποία δεν έχουν ξαναπαρουσιαστεί δημόσια

27 Μαΐου 2022
- 29 Μαΐου, 2022

O designer Αριστοτέλης Μπαράκος ανοίγει για πρώτη φορά το στούντιό του στο κοινό και παρουσιάζει τα πιο πρόσφατα έργα του και τη δημιουργική διαδικασία που κρύβεται πίσω από αυτά.

Για τρεις ημέρες (27-28-29 Μαΐου), το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά πέντε πρότζεκτ που έχει σχεδιάσει ο βραβευμένος designer, κάποια από τα οποία δεν έχουν ξαναπαρουσιαστεί δημόσια.

Φέροντας τον τίτλο ”Against All Odds”, το open studio γίνεται με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από τη δημιουργία του Studio Aristotelis Barakos, και αποτελεί μια ανασκόπηση της
προσωπικής δουλειάς του designer στο διάστημα αυτό. Το εργαστήριο του Αριστοτέλη Μπαράκου, αλλά και ολόκληρος ο όροφος στον οποίο βρίσκεται, ανοίγουν για το κοινό ειδικά για την περίσταση.

Παρουσιάζεται η συλλογή φωτιστικών Théros, η οποία είναι εμπνευσμένη από υλικά και αναμνήσεις του μεσογειακού καλοκαιριού, καθώς και ένα πρωτότυπο του επιτραπέζιου φωτιστικού Antoinette, το οποίο έχει αποσπάσει πρόσφατα βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό. Μαζί τους εκτίθενται το κηροπήγιο Sermon, το οποίο χαρακτηρίζεται από brutalist γραμμές, και η συλλογή lounge επίπλων Bonbon που σχεδιάστηκε αποκλειστικά για το Gousdovas Upholstery Workshop στην Αθήνα.

Την έκθεση συμπληρώνει η καινούρια σειρά φωτιστικών Taco de Luz, κύριο χαρακτηριστικό της οποίας είναι το εντυπωσιακό ανακλαστικό πτερύγιο από μπρούτζο, το οποίο σφυρηλατείται εξ ολοκλήρου στο χέρι.

AGAINST ALL ODDS: Open Studio Aristotelis Barakos
SAB theros ceramic edition © Giorgos Vitsaropoulos

Μετά από χρόνια δραστηριότητας στον τομέα του βιομηχανικού σχεδιασμού, συνεργαζόμενος με εταιρείες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ο Αριστοτέλης Μπαράκος ξεκίνησε το δικό του ανεξάρτητο design studio το 2020. Αυτό έγινε για να στεγάσει τις εταιρικές του συνεργασίες και παράλληλα να παράξει δικά του προϊόντα, τα Studio Editions, τα οποία γίνονται σε συνεργασία με εγχώριους τεχνίτες και προμηθευτές.

Το κοινό θα μπορεί να επισκεφθεί το open studio την Παρασκευή 27 (opening: 18:00 – 22:00), το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Μαΐου, από τις 12:00 – 20:00, στη Μάρνη 54 (2ος όροφος), Αθήνα.

AGAINST ALL ODDS: Open Studio Aristotelis Barakos
SAB Sermon1 © Giorgos Vitsaropoulos
AGAINST ALL ODDS: Open Studio Aristotelis Barakos
SAB Tacodeluz2 © Giorgos Vitsaropoulos

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚO

Ο Αριστοτέλης Μπαράκος είναι βραβευμένος product designer με έδρα την Αθήνα. Γεννήθηκε στο Μόναχο το 1984, όπου μεγάλωσε σε μια οικογένεια ραφτών, και μετακόμισε στην Αθήνα σε ηλικία 10 ετών. Σπούδασε αρχικά φυσική, αλλά η κλίση του στο να κατασκευάζει πράγματα τον οδήγησε στον κόσμο του σχεδιασμού και στο να σπουδάσει product design στην Αθήνα. Από την αποφοίτησή του το 2013 και μετά, εφαρμόζει τη γνώση του γύρω από το prototyping και τα υλικά, σε συνεργασία με ένα δίκτυο εξειδικευμένων τεχνιτών και ειδικών που διευρύνεται συνεχώς. Τα προϊόντα που σχεδιάζει καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα, από διακοσμητικά και καθημερινά αντικείμενα μέχρι και καινοτόμες τεχνολογικές συσκευές και συστήματα για εταιρίες και startups της Ελλάδας και του εξωτερικού.

AGAINST ALL ODDS: Open Studio Aristotelis Barakos
Barakos © Giorgos Vitsaropoulos

Το 2014 ξεκίνησε να δουλεύει για μια start-up τεχνολογίας με έδρα τις ΗΠΑ και πέρασε έξι μήνες στην καρδιά της τεχνολογικής βιομηχανίας στο Shenzhen της Κίνας. Από το 2016-2018 εργάστηκε ως Head of Product Design της PNOĒ Analytics, μιας εταιρείας βιοτεχνολογίας με έδρα την Αθήνα και το Σαν Φρανσίσκο. Το 2020 ίδρυσε το Studio Aristotelis Barakos, με σκοπό τη δημιουργία ειλικρινούς, λειτουργικού και αισθητικά ευχάριστου design, το οποίο βοηθά τους ανθρώπους να ζουν καλύτερα και να νιώθουν περισσότερα. Ο Αριστοτέλης Μπαράκος έχει λάβει πάνω από δέκα διεθνή βραβεία, συμπεριλαμβανομένου του βραβείου Future Talent 2014 του ιταλικού περιοδικού design Ottagono, του IF Design Award 2017 και του International Design Award 2017.

*Cover photo: SAB theros collection © Giorgos Vitsaropoulos

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Εγκαίνια: Παρασκευή 27 Μαΐου, 18:00 – 22:00
Διάρκεια: Σάββατο 28 και Κυριακή 29 Μαΐου, 12:00-20:00

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.