Η «Αγέννητη γη» της Μαρίας Χρονιάρη στο θέατρο ΜΠΙΠ

Αγέννητη γη

Ένας θεατρικός μονόλογος, βασισμένος στην ομότιτλη ποιητική συλλογή της Μαρίας Χρονιάρη

Η «Αγέννητη γη» παρουσιάζεται στο θέατρο Μπιπ από την Τετάρτη 8 Μαΐου και για λίγες παραστάσεις. Το έργο είναι ένας θεατρικός μονόλογος, βασισμένος στην ομότιτλη ποιητική συλλογή της Μαρίας Χρονιάρη.

Η «Αγέννητη γη» είναι μια γυναίκα, που αυτο-χειρουργείται μπροστά στον μαύρο καθρέφτη. Τον εξιλεωτή και αυτουργό της. Το δικό της είδωλο έχει από καιρό μεταλλαχτεί σε κάτι ουδέτερο, ανάμεσα σε εκείνον και εκείνη. Υπαρκτή και μη υφιστάμενη, διενεργεί την τελετουργία της λύτρωσης. Στέκεται μπροστά του – και με την εξουσία του λύκου που επιβίωσε από τις σφαίρες του κυνηγού– επιδεικνύει τις πληγές, τις συρραφές, τις τομές, τρέμοντας μέσα της να μην ξαναματώσουν, θριαμβεύοντας για κάθε δευτερόλεπτο που παραμένουν κλειστές. Τίκτει όλα εκείνα που επιμένουν, ουρλιάζοντας ζωή. Η «Αγέννητη γη» είναι μια Μαρία, που δεν γεννήθηκε ακόμη, που ήδη έζησε όσα θα ζήσει, μετά τη γέννησή της. Η «Αγέννητη γη», ήταν μια γυναίκα που μίλαγε ποιήματα.

Συντελεστές

Κείμενο: Μαρία Χρονιάρη
Σκηνοθεσία-Φωτισμοί: Μαρία Χρονιάρη
Ηθοποιός: Μαρία Μπούρλη
Μουσικός σκηνής: Σοφία Κάκκου
Μουσική παράστασης: Once Upon A Winter
Φωτογραφίες: Χάρης Τσιλόπουλος, Μανόλης Μπαρδάνης

Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα της Unesco Πειραιώς και Νήσων, του Ε.Π.Ο.Κ (Ελληνικός Πολιτιστικός Όμιλος Κυπρίων Ελλάδας) και των Εκδ. Σοκόλη

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

5 €
- 12 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

2 Απαντήσεις

  1. Ακόμα ένα έργο με θύμα τους ομοφυλόφιλους. Κ Ενώ το σύνολο της κοινωνίας σέβεται τις επιλογές των ανθρώπων Ακόμα δυσκολεύομαι να καταλάβω Για ποιον λόγο Ακόμα κάνουμε τέχνη γύρω από τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα τα οποία είναι πλήρως αποδεκτά Αλλά έχουν την ανάγκη να τα οικτιρουν.

    Η λέξη που περιγράφει το έργο είναι ΠΑΡΩΧΗΜΈΝΟ….move on we have other important things to do

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.