«Aggeliki Toubanaki & the Buzz Bastardz ft Haig Yazdjian» στο Ίλιον plus

Ένα πρόγραμμα με μουσικές πέρα από σύνορα και νόρμες

Την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου στο Ίλιον plus, μια σύμπραξη γιορτής. Η πολυσχιδής βοκαλίστα Αγγελική Τουμπανάκη μαζί με τους δεξιοτέχνες συνεργάτες της Buzz Bastardz, προσκαλούν τον εκλεκτό ουτίστα, συνθέτη Haig Yazdjian και δημιουργούν μαζί αυτό που γνωρίζουν και αγαπούν, μια αυθεντική πολυσυλλεκτική μουσική διάδραση.

Ο παραδοσιακός ήχος της Αρμενίας και του Αραβικού κόσμου, οι βαλκανικοί ξέφρενοι ρυθμοί και οι μελωδίες της Μεσογείου, αναμειγνύονται με jazz αρμονία, crossover αυτοσχεδιασμούς, βοκαλισμούς, δημιουργώντας συναισθήματα, ατμόσφαιρες και εικόνες που εναλλάσσονται διαρκώς.

Οκτώ εκρηκτικοί μουσικοί επί σκηνής σε ένα πρόγραμμα με μουσικές πέρα από σύνορα και νόρμες, με μουσικές που δονούν βαθειά τη ψυχή.

Αγγελική Τουμπανάκη

Η Αγγελική Τουμπανάκη είναι τραγουδίστρια/αυτoσχεδιάστρια και διδάκτωρας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στη Μοριακή Βιολογία.

Ασχολείται με παραδοσιακούς ρυθμούς και μουσικές, με τη jazz και με την εξερεύνηση των δυνατοτήτων της φωνής, στήνοντας από το 2006 διάφορα πολυσυλλεκτικά projects και παραστάσεις. Είναι η δημιουργός, παραγωγός και η lead singer του σχήματος «Toubanaki & the Buzz Bastardz» (fusion balkan jazz) με το οποίο ολοκλήρωσε το Μάρτιο του 2015 την πρώτη δισκογραφική της δουλεία (Ελλάδα, Νέα Υόρκη).

Από το 2012 συνεργάζεται με τους κιθαρίστα Γρηγόρη Ντάνη και μπασίστα Κώστα Κωνσταντίνου στο project “Jazz plus” (modern vocal jazz).

Από το 2014 συνεργάζεται με το ντράμερ Ηλία Δουμάνη στήνοντας ένα πρωτότυπο experimental ντουέτο τύμπανων – φωνής ” Jazztronica Drums-Voice duet ” με λούπες, harmonizer και Fxs.

Το καλοκαίρι του 2015, παρακολούθησε τα “Cirlce Songs” σεμινάρια με τον Bobby McFerrin και την ομάδα του που πραγματοποιήθηκαν στο “Omega” campus στην Αμερική και κατά την διάρκεια της διαμονής της στην Νέα Υορκη συμμετείχε σε διάφορα “Cirlce Songs”, ενώ παράλληλα πραγματοποίησε συναυλίες σε διάφορα jazz clubs.

Επίσης έχει παρακολουθήσει jazz master classes με τους Bob Stoloff, Jay Clayton, JD Walter, σεμινάρια Jazz αυτοσχεδιασμού στο «Veneto Jazz Workshops» (Ιταλία), με καθηγητές από το New School For Jazz And Contemporary Music της Νέας Υόρκης, αλλα και σεμινάρια απο τις Rene Marie, Sheila Cooper και Deborah Carter. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια, Ρυθμολογίας με το χορευτή Francisco Jose Suarez Barrera, Ινδικού κλασσικού τραγουδιού (dhrupad) με τον Uday Bhawalkar, Πέρσικου κλασσικού τραγουδιού με την Mamak Khadem, Flamenco τραγουδιού με τον Vicente Gelo, Ηπειρώτικου Πολυφωνικού Τραγουδιού στο Μουσείο Λαϊκών Οργάνων, Βουλγάρικου τραγουδιού με την Tzvetanka Varimezova και κλασσικού Οθωμανικού τραγουδιού με τον Ahmet Erdogdular στο Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος με διοργανωτή τον Ross Daly. Φοίτησε στο τμήμα της jazz (αυτοσχεδιασμός, αρμονία, πιάνο) του Ωδείου Athenaeum με τον Σύλβιο Σύρρο και παράλληλα σπούδασε τεχνική φωνής SLS με την Σοφία Νοητή. Στο παρελθόν έχει παρακολουθήσει μαθήματα κλασσικού τραγουδιού, κλασσικής κιθάρας και παραδοσιακών κρουστών (νταούλι, μπεντίρ).

Η Α. Τουμπανάκη ήταν η δημιουργός, παραγωγός και τραγουδίστρια της μουσικής παράστασης «Colpo Grosso»της οποίας επιμελήθηκε την παραγωγή και τη σκηνοθεσία και η οποία παρουσιάστηκε σε διάφορες μουσικές και θεατρικές σκηνές από το 2008 έως το 2010.

Στο παρελθόν έχει συμπράξει με την vocalist και composer Christiane Karam (Festival Zografou 2016) με τον μπασίστα Cameron Brown (Bassano del Grappa, Ιταλία 2010), τον περκασιονίστα Onur il (Descarga project 2013) με τον jazz πiaνίστα Αλέκο Ορφανό παρουσιάζοντας το project “Oh no Frank Zappa”και το συνθέτη Παναγιώτη Καλαντζόπουλο (2014 Μικρό Παλλάς, Υακίνθεια κ.α) και με την ηλεκτρική αρπίστρια Maria Christina & the 7 pedals σε ενα ντουετο Harp-Voice, στήνοντας μια πειραματική global μουσική παράσταση.

Έχει υπάρξει μέλος των σχημάτων Mare Yiem (ethnic music), Anthypnic Flow (ambient soundscapes), Σανάδες (πολυφωνικό σχήμα) και έχει συμπράξει με τους τσιγγάνους μουσικούς “Sam Roma” αυτοσχεδιάζοντας σε τσιγγάνικες παραδοσιακές μουσικές.

Συντελεστές

Toubanaki & the Buzz Bastardz:
Αγγελική Τουμπανάκη: τραγούδι
Βασίλης Κετεντζόγλου: ηλεκτρική κιθάρα
Παντελής Στόικος: τρομπέτα, καβάλ
Γιάννης Παπαναστασίου: άλτο, σοπράνο σαξόφωνο
Πέτρος Βαρθακούρης: ηλεκτρικό μπάσο
Γιάννης Παπαγιαννούλης: σετ κρουστών
Θάνος Χατζηαναγνώστου: τύμπανα

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

8 €
- €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.