Αγιοβαλεντίνικη διάθεση στο Αεροδρόμιο της Αθήνας

Οι TangoFIX μαζί με τους Evocación σε μια «απογειωτική» γεμάτο πάθος milonga

Οι TangoFIX, μια ομάδα έμπειρων tangueros μας παρασύρει στο πνεύμα του Αγίου Βαλεντίνου με μια «απογειωτική» Milonga στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου. Το show επενδύει μουσικά το συγκρότημα Evocación, προσκαλώντας σε ένα ταξίδι στο γεμάτο πάθος κόσμο του αργεντίνικου tango.

Ο Λουκάς Μπαλόκας και η Γεωργία Προίσκου, βασικοί δάσκαλοι και ιδρυτές του TangoFIX, είναι ένα από τα πρώτα ζευγάρια της ελληνικής σκηνής. Συνέβαλαν και συνεχίζουν να εργάζονται για τη μετάδοση του αργεντίνικου tango σε δεκάδες πόλεις ανά την Ελλάδα μέσω σεμιναρίων και shows. Έχουν διδαχτεί από τους μεγαλύτερους μαέστρους του χώρου τόσο στην Ευρώπη όσο και στο Buenos Aires. Συμμετέχουν εδώ και μια δεκαετία στα μεγαλύτερα φεστιβάλ του εξωτερικού, διοργανώνοντας παράλληλα παραστάσεις και βραδιές tango (milongas). Αρκετοί μαθητές τους πια στελεχώνουν το βασικό δυναμικό δασκάλων σε σχόλες που διδάσκουν tango, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Το μουσικό συγκρότημα Evocación είναι ένα σχήμα που ασχολείται με το αργεντίνικο tango. Ξεκίνησε σαν πιάνο τρίο (βιολί, τσέλο, πιάνο) παίζοντας κλασική μουσική από το Mozart ως το Rachmaninov. Μέσα από την αναζήτηση ενός ευρύτερου ρεπερτορίου, συναντήθηκε με τη μουσική του Astor Piazzolla και το κλασικό Αργεντίνικο tango. Το tango, η milonga και το valse με τον άλλοτε τραχύ, σχεδόν ακατέργαστο, και τον άλλοτε αισθαντικό και εσωτερικό ήχο τους, αλλά και τις απεριόριστες δυνατότητες αυτοσχεδιασμού, έδωσαν στο σχήμα την απαραίτητη για κάθε μουσικό πρόκληση.  Με την προσθήκη του μπαγιάν, την αντικατάσταση του τσέλου από το κοντραμπάσο και τη συνεργασία με την τραγουδίστρια Στέλλα Χροναίου, το συγκρότημα απέκτησε από το 2012 τη σημερινή του σύνθεση.

Το Μουσικοδρόμιο αποτελεί μέρος του project Fly me to the Moon, συνεργασία του ΔΑΑ και της πολιτιστικής πλατφόρμας ελculture. Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα στα www.aia.gr και www.elculture.gr.

Συντελεστές

TangoFIX: Λουκάς Μπαλόκας, Γεωργία Προίσκου, Μιχάλης Σουβλέρης, Μαρία Καλογερά, Παναγιώτης Καραμπούλας, Μαρία Μάντζιου, Κυριάκος Μίχας, Νεφέλη Λαΐνα, Γιάννης Δερμιτζάκης, Εύα Δημητρίου, Γιώργος Αλεξόπουλος, Βαρβάρα Μάρκου

Evocación: Διονύσης Βερβιτσιώτης (βιολί), Μαρία Δελή (μπαγιάν), Έλλη Δαδήρα (κοντραμπάσο), Μιχάλης Κουμουτσάκος (πιάνο-ενορχηστρώσεις), Στέλλα Χροναίου (τραγούδι)

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.