Η Κάρμεν Ρουγγέρη σε συνεργασία με την παιδική σκηνή Κιβωτός του Γιώργου Φρατζεσκάκη, επιστρέφει στο Θέατρο Κιβωτός, με την παράσταση «Αίσωπος, κάτι θέλει να μας πει…».

Η παράσταση «Αίσωπος, κάτι θέλει να μας πει…» αποτελείται από μια επιλογή μύθων από το σύνολο των 584 σωζόμενων. Η επιλογή έγινε με γνώμονα τα παιδιά και τα νοήματα που έχουν να τους προσφέρουν αυτοί οι μύθοι.

Μια ομάδα ηθοποιών μιλάει στα παιδιά για τον Αίσωπο και την ζωή του και έπειτα ζωντανεύει τους μύθους που έχουν διαλέξει. Ενδεικτικοί είναι οι μύθοι: Ο τζίτζικας κι ο μέρμυγκας, Ο λαγός και η χελώνα, Η κότα και το χρυσό αυγό, Το λιοντάρι και το ποντίκι, Η Μαριγώ και το σταμνί της, Ο ψεύτης βοσκός και άλλοι.

Κάθε μύθος έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον και είναι δοσμένος με τέτοιον τρόπο ώστε να είναι απόλυτα κατανοητός και στο πιο μικρό παιδί. Τα κοστούμια της παράστασης πολύχρωμα και παραμυθένια. Οι μάσκες των ζώων επιτρέπουν να φαίνονται οι εκφράσεις των ηθοποιών. Τα σκηνικά και οι φωτισμοί ανάλογα με τις ανάγκες κάθε μύθου διαμορφώνονται μπροστά στα μάτια των μικρών θεατών. Η μουσική ηχογραφημένη με φυσικά όργανα συνοδεύει τα τραγούδια της παράστασης τα οποία βέβαια τραγουδούν ζωντανά και χορεύουν σε ελληνικούς ρυθμούς οι ηθοποιοί, ενώ ένας πλανόδιος ακορντεονίστας συνδέει και «σχολιάζει» τους μύθους.

«Αίσωπος, κάτι θέλει να μας πει…» μία παράσταση φτιαγμένη με αγάπη και σεβασμό για τα παιδιά. Με την υπογραφή της Κάρμεν Ρουγγέρη.