Ο Αφυπνιστικός Κινηματογράφος παρουσιάζει την αριστουργηματική ταινία του Alejandro Jodorowsky “The Holy Mountain” (La Montaña Sagrada) του 1973.

Ο Alejandro Jodorowsky είναι συγγραφέας, σκηνοθέτης κινηματογραφικών έργων, ηθοποιός, θεατρικός συγγραφέας, σεναριογράφος, μοντέρ, συγγραφέας έργων επιστημονικής φαντασίας, φιλόσοφος, ποιητής, , μίμος, παραγωγός,συνθέτης, σεναριογράφος κόμικς, ερμηνευτής του Ταρώ και ψυχοθεραπευτής. Είναι κυρίως γνωστός για τις σουρεαλιστικές του ταινίες.

Η κοινωνία που προβάλει η ταινία ενσωματώνει την αχρειότητα και την αναχρονιστική σύγκρουση από τα χειρότερα ίχνη του ανθρώπου. Μασκαρεμένοι στρατιώτες πυροβολούν αθώους πολίτες στον δρόμο ενώ εύποροι τουρίστες τραβούν φωτογραφίες. Η θρησκεία και το σεξ πουλιέται και αγοράζεται, μα τελικά είναι άχρηστα.

Μέσα στον χαοτικό αυτό κόσμο ο κεντρικό μας χαρακτήρας, ο «κλέφτης» σταδιακά συναντάει τον Αλχημιστή, ο οποίος του αποκαλύπτει το σχέδιο του για την ανάβαση στο ιερό βουνό.
Οι δυο τους σχηματίζουν μια ομάδα με άλλους εφτά ακόλουθους, που αντιπροσωπεύουν την χειρότερη διαφθορά της κοινωνίας: Ο καθένας τους, απογοητευμένος με τον κόσμο του αναζητά ανώτερη γνώση και δύναμη. Μαζί με τον Κλέφτη και τον Αλχημιστή οι ακόλουθοι αποτινάζουν τον παλιό τους εαυτό μέσα από αυστηρή φυσική και πνευματική πειθαρχεία.

Η προβολή θα γίνει την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019, ώρα 11:00 π.μ., στον κινηματογράφο Μικρόκοσμος (Λεωφ. Συγγρού 106, Αθήνα).  Θα ακολουθήσει ανάλυση της ταινίας από τον ψυχιάτρο-ψυχοθεραπευτή Ιωάννη Αυγουστάτο και συζήτηση με τους θεατές.

Είσοδος με ελεύθερη συνδρομή