Ο Ιταλός χορογράφος και περφόρμερ Αλεσσάντρο Σαρρόνι, παρουσιάζει την παράσταση του «Untitled_I will be there when you die», στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2016. Στο τριετές project με τον τίτλο «Will you still love me tomorrow», ερευνά πρακτικά, μέσω διαφορετικών αισθητικών προσεγγίσεων, ζητήματα όπως η πάλη, η σταθερότητα και η αντίσταση.

Το «Untitled_I will be there when you die» είναι το δεύτερο μέρος της χορογραφικής αυτής τριλογίας, μια μελέτη πάνω στο χρόνο που περνά. Τέσσερις χορευτές επιδίδονται σε ατελείωτα ζογκλερικά παιχνίδια με κορίνες και κινησιολογικά μοτίβα που μοιάζουν αέναα.

«Untitled_I will be there when you die»

«Untitled_I will be there when you die»

Το βασικό μοτίβο της παράστασης ξετυλίγεται μέσα από αδιάκοπα «περάσματα» (passing) – πετάγματα αντικειμένων μεταξύ των ζογκλέρ τα οποία παραπέμπουν στην ευθραυστότητα της ανθρώπινης ύπαρξης. Το «passing» θεωρείται η κατεξοχήν δράση στο juggling η οποία εμπλέκει τον άλλον και μπορεί να συμβαίνει ταυτόχρονα από τρεις, τέσσερις, πέντα, δέκα μέχρι και είκοσι περφόρμερ οι οποίοι δημιουργούν διαφορετικά σχέδια και τέμπο, και αποτελεί πλέον κοινό τόπο στην παγκόσμια τέχνη των ζοκγλερικών.

Στόχος της παράστασης είναι να καταρρίψει τα ζογκλερικά κλισέ που παραπέμπουν στην τέχνη του τσίρκου και είναι αποτυπωμένα στην κοινή συνείδηση και να επιτρέψει την ανάδειξη τους ως ιδιαίτερη γλώσσα. Η εξάσκηση, οι κανόνες, η πειθαρχία, η αφοσίωση και η συγκέντρωση είναι τα βασικά στοιχεία τα οποία συνθέτουν την εν λόγω παράσταση.