«Το piano στα forte του» παρουσιάζει τη διακεκριμμένη Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου σε ρεσιτάλ πιάνου στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός».

Η πιανίστα από τα Τρίκαλα έχει εμφανιστεί με επιτυχία σε ευρωπαϊκές χώρες, ΗΠΑ και Καναδά, ηχογράφησε σε CD έργα μεταξύ άλλων των Bach, Schumann, Μητρόπουλου και Γ.Α. Παπαϊωάννου, ενώ διαθέτει ένα ευρύ ρεπερτόριο που εκτείνεται από τον Galuppi και τον Bach έως σύγχρονους συνθέτες.

Η Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου παρουσιάζει τα ακόλουθα έργα: τη Χρωματική φαντασία και φούγκα του J.S. Bach, την τοκάτα για όργανο σε ντο μείζονα και δύο χορικά του Bach σε μεταγραφή του Busoni, την τοκάτα του Schumann, το ποίημα Vers la flamme του Σκρυάμπιν και την τρίτη σονάτα του Chopin.

Η Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου γεννήθηκε στα Τρίκαλα Θεσσαλίας από μουσική οικογένεια. Σε ηλικία 7 ετών έδωσε το πρώτο της ρεσιτάλ στη αίθουσα Παρνασσός της Αθήνας. Αποφοίτησε από το Ωδείο Αθηνών, από την τάξη της Αλίκης Βατικιώτη και συνέχισε τις σπουδές της στο Ωδείο Τσαϊκόφσκυ της Μόσχας, κοντά στην Olga Zukowa, στη συνέχεια στην Ακαδημία Franz Liszt της Βουδαπέστης, κοντά στον Peter Solymos και τέλος στο Bloomington της Indiana, κοντά στον διακεκριμμένο πιανίστα και δάσκαλο György Sebők που επηρέασε αποφασιστικά την καριέρα της.

Johann Sebastian Bach (1685-1750): Χρωματική Φαντασία και Φούγκα, BWV 903
J.S. Bach – Ferruccio Busoni (1866-1924): Τοκάτα για όργανο σε ντο μείζονα, BWV 564
Robert Schumann (1810-1856): Τοκάτα σε ντο μείζονα, op. 7
Αλεξάντρ N. Σκρυάμπιν (1872-1915): Vers la flamme, ποίημα, op. 72
Frédéric Chopin (1810-1849): Σονάτα σε σι ελάσσονα, αρ. 3, op. 58
J.S. Bach – F. Busoni: Δύο χορικά πρελούδιο