Η γκαλερί The Breeder παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση της Allyson Vieira στην Ελλάδα. Η Vieira θα παρουσιάσει την νέα της δουλειά που αποτελείται από γλυπτά και φιλμ που δημιούργησε κατά την διάρκεια του καλοκαιρινού της residency στην Αθήνα που διοργάνωσε η γκαλερί The Breeder.

Η Αρχαιοελληνική τέχνη αποτελούσε πάντα σημείο αναφοράς στην δουλειά της Allyson Vieira. Αυτό που την συναρπάζει όταν επισκέπτεται αρχαιολογικούς χώρους στην χώρα μας είναι πώς ο επισκέπτης μπορεί να δει τα αρχαία μνημεία στον φυσικό τους τόπο, κάτι που δεν συμβαίνει στα μεγάλα μουσεία της Αμερικής και της Δυτικής Ευρώπης. Έτσι φανερώνεται μία πίσω όψη με υποστηλώσεις, βοηθητικούς πασσάλους και σφιγκτήρες που αποκαλύπτει διάφορες αναστηλώσεις παλαιότερες ή σύγχρονες. Αυτή η πίσω όψη είναι που απασχολεί την Vieira γιατί εκεί ξεκινάει ο διάλογος μεταξύ υλικού και φόρμας ενώ το παρελθόν και το παρόν συνυπάρχει μέσα στο ίδιο το αντικείμενο.

Η Allyson Vieira (1979, Αμερική) ζει και εργάζεται στην Νέα Υόρκη και είναι απόφοιτος του Κολλεγίου Bard της Νέας Υόρκης. Επιλεγμένες ατομικές εκθέσεις: “The Plural Present” στο Swiss Institute στην Νέα Υόρκη σε επιμέλεια Simon Castets (2013), “The Plural Present” στην Kunsthalle Basel στην Ελβετία σε επιμέλεια του Adam Szymczyk (2013), “Build On, Build Against”, με τον Stephen Ellis στο Non Objectif Sud, Tulette, στην Γαλλία (2013). Επιλεγμένες ομαδικές εκθέσεις: “Future Generation Art Prize”, Ίδρυμα Pinchuk, Κίεβο (Οκτώβριος 2014), “Remainder” Philbrook Museum of Art, Tulsa (2013), “Configuration”, MetroTech Center Commons, Νέα Υόρκη (2012), “Lilliput” στο Highline της Νέας Υόρκης, σε επιμέλεια της Cecilia Alemani (2012), “Knight’s Move”, στο Sculpture Center της Νέας Υόρκης (2010).