AmorS

Στο πλαίσιο του αφιερώματος «Τα Σονέτα του Σαιξπηρ στη νέα Σκηνή»

Μπορεί το «έτος Σαίξπηρ» να λήγει οσονούπω, ωστόσο ο ίδιος ο κορυφαίος Άγγλος δραματουργός είναι ανεξάντλητος και εμπνέει κάθε χρονική περίοδο τους ανθρώπους του θεάτρου.

Στο πλαίσιο του αφιερώματος «Τα Σονέτα του Σαιξπηρ στη νέα Σκηνή», το Θέατρο της Οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής παρουσιάζει σονέτα και σκηνές με γενικό τίτλο «AmorS» για τέσσερις παραστάσεις, διάρκειας 40 λεπτών έκαστη, από τους Στεφανία Γουλιώτη και Αργύρη Πανταζάρα στις 16-17, 23-24 Ιανουαρίου 2017.

Η Στεφανία Γουλιώτη και ο Αργύρης Πανταζάρας «γράφουν» το δικό τους έργο μέσα από μία συρραφή σονέτων και σκηνών από τα έργα του Σαίξπηρ, στην προσπάθειά τους να δώσουν αναπνοή στην πιο δυσνόητη και δύσβατη περιοχή της ανθρώπινης φύσης, τον έρωτα…

Τα σαιξπηρικά σονέτα έχουν διττό ενδιαφέρον. Κατ’ αρχάς κάποια από αυτά μπορούν να τοποθετηθούν στο επίκεντρο της εικόνας του Σαίξπηρ ως ποιητή κι αποτελούν δείγματα του λυρισμού του.

Κατά δεύτερο λόγο, έστω και με επιφυλάξεις, μπορούν να θεωρηθούν ως τα μόνα έργα του που διαθέτουν έντονα βιογραφικά στοιχεία. Στις παραστάσεις του Θεάτρου της Οδού Κυκλάδων, ΑmorS, μία χειμαρρώδης ροή διατρέχει το έργο του κορυφαίου συγγραφέα. Άλλοτε ανάγλυφη κι άλλοτε σκοτεινή.

Αυτή ακριβώς η ροή κεντρίζει το ενδιαφέρον των δύο ταλαντούχων ηθοποιών και τους κάνει να την αναδείξουν, να τη διερευνήσουν σε βάθος, να τη δουν να αναδύεται προκειμένου να ζήσουν τη δική τους σκηνική εμπειρία και να κάνουν το κοινό να την αφουγκραστεί.

Συντελεστές

Παίζουν: Στεφανία Γουλιώτη και Αργύρης Πανταζάρας
Eπιμέλεια κίνησης: Rootless Root Λίντα Καπετανέα και Josef Frucek
Mουσική επιμέλεια: Γιώργος Πούλιος
Mετάφραση: Βασίλης Ρώτας (σε επιλεγμένα σημεία) και Διονύσης Καψάλης

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

10 €
- 15 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.