Αναγνώσεις στην Παιδική Βιβλιοθήκη του Εθνικού Κήπου

Αγαπημένοι συγγραφείς ζωντανεύουν τα παραμύθια τους στον Εθνικό Κήπο

Σε μία μεγάλη σκηνή ενός παραμυθιού θα μετατραπεί τα Χριστούγεννα η Παιδική Βιβλιοθήκη του Εθνικού Κήπου, όπου οι πρωταγωνιστές των γιορτών, τα παιδιά, είναι καλεσμένοι για να ακούσουν ιστορίες αγαπημένων συγγραφέων, τις οποίες διηγούνται οι ίδιοι ταξιδεύοντας τους μικρούς φίλους σε παραμυθένιες διαδρομές.

Πρόκειται για τον κύκλο εκδηλώσεων «Αναγνώσεις στον Παιδική Βιβλιοθήκη του Εθνικού Κήπου», που παρουσιάζουν ο Δήμος Αθηναίων και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων στην πόλη. Έτσι, το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου στις 11 π.μ. η Σοφία Μαντούβαλου θα διαβάσει στα παιδιά το βιβλίο της «Η νύχτα που γεννήθηκε η αγάπη» (εκδόσεις Μεταίχμιο).

Ο διάσημος αλέκτορας Μίζα Ντελ Γκάλο, ισπανικής καταγωγής, γνωστός και ως πετεινός ή κόκορας, είναι φημισμένος για το ένα και μοναδικό παραμύθι που λέει τη μία και μοναδική νύχτα από τις τριακόσιες εξήντα πέντε νύχτες του χρόνου. Ακολουθώντας την οικογενειακή παράδοση πάππου προς πάππο, ο Μίζα Ντελ Γκάλο κάθε χρόνο στις 24 Δεκεμβρίου το βράδυ, όταν το ρολόι χτυπάει μεσάνυχτα, ώρα που τα παιδιά βλέπουν όνειρα γλυκά, ανεβαίνει στο πιο ψηλό καμπαναριό, κράζει δώδεκα φορές για να τα ξυπνήσει, και τους λέει με μπόλικο αλάτι και πιπέρι το αγαπημένο του παραμύθι: τη Νύχτα που γεννήθηκε η αγάπη.

Τη διερμηνεία στη νοηματική θα κάνει η Ανδρονίκη Ξανθοπούλου

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.