Το Μουσείο Ηρακλειδών διοργανώνει Μαθήματα Σχεδίου και Ζωγραφικής για παιδιά ηλικίας 8 έως 15 ετών, με την Pascaline Bossu, κάθε πρώτη και τρίτη Κυριακή (κάθε μήνα).

Ο B’ Κύκλος (Μάϊος – Ιούνιος) είναι αφιερωμένος στον Ευγένιο Ντελακρουά (1798-1863), μεγάλο Γάλλο ρομαντικό ζωγράφο του 19ου αιώνα, που επηρέασε τη ζωγραφική συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του ιμπρεσιονισμού. Εμπνεύστηκε από ιστορικά γεγονότα όπως η Ελληνική και η Γαλλική Επανάσταση, καθώς και από ένα ταξίδι του στο Μαρόκο.

Τρία Έργα, Τρεις Περίοδοι, Τρεις Χώρες – Ελλάδα, Γαλλία, Μαρόκο – που ενέπνευσαν τον ζωγράφο.

Πρόγραμμα Β’ Κύκλου

Κυριακή 19 Μαΐου, σχέδιο με κάρβουνο
Γαλλία: “Η Ελευθερία οδηγεί το Λαό” 1830
Τα παιδιά θα ενημερωθούν για την ιστορία του ζωγραφικού πίνακα και εμπνευσμένα από αυτόν θα δημιουργήσουν το δικό τους σχέδιο με κάρβουνο.

Κυριακή 2 & 6 Ιουνίου, ζωγραφική με παστέλ
Ελλάδα: “Η Ελλάδα στα ερείπια του Μεσολογγίου”, 1826
Τα παιδιά θα ενημερωθούν για την ιστορία του ζωγραφικού πίνακα και εμπνευσμένα από αυτόν θα δημιουργήσουν το δικό τους έργο με παστέλ.

Κυριακή 16 Ιουνίου, ζωγραφική με ακουαρέλες
Μαρόκο: “Ταξίδι στο Μαρόκο”, 1832
Τα παιδιά θα ενημερωθούν για το Άλμπουμ που δημιούργησε ο καλλιτέχνης ταξιδεύοντας στο Μαρόκο και εμπνευσμένα από αυτό θα δημιουργήσουν το δικό τους έργο με ακουαρέλες.

Η Pascaline Bossu είναι εικαστικός, γραφίστρια, διακοσμήτρια και φωτογράφος. Γεννήθηκε στη Lorraine (Nancy) της Γαλλίας και σπούδασε στο Strasbourg και στην Ecole Supérieur des Arts Appliqués ”Olivier de Serres” στο Παρίσι. Ανακάλυψε την Ελλάδα από παιδί κάνοντας διακοπές κάθε καλοκαίρι στο νησί της Θάσου. Απο το 2000 ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως γραφίστας και εικαστικός. Το 2003 δημιουργεί το εργαστήρι Coccinelle στην Αγία Παρασκευή όπου διδάσκει σχέδιο, ζωγραφική και γλυπτική σε παιδιά και ενήλικες. Δημιουργεί καλλιτεχνικές παρεμβάσεις για το Ελληνο-Γαλλικό Λύκειο Eugène Delacroix και τα Notos Gallery. Εδώ και 5 χρόνια συνεργάζεται με το Μουσείο Ηρακλειδών.