Ο Andrew Bird στο Summer Nostos Festival 2019

Andrew Bird

Ο Αμερικανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ο Αμερικανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός της indie rock, multi-instrumentalist, βιρτουόζος στο βιολί και εξπέρ στο σφύριγμα, έρχεται για πρώτη φορά στη χώρα μας, του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, έχοντας στις αποσκευές του το νέο του άλμπουμ “My Finest Work Yet” το οποίο κυκλοφορεί στις 22 Μαρτίου.

Ο τίτλος μαρτυρά αυτομάτως ότι το γνωστό καυστικό χιούμορ του Bird παραμένει κεντρικό χαρακτηριστικό της στιχουργικής του. Ήδη έχουν κυκλοφορήσει τα singles “Bloodless” (Νοέμβριος 2018) και “Sisyphus” (Φεβρουάριος 2019), με το τελευταίο από αυτά να παραπέμπει στην ελληνική μυθολογία και για το οποίο ο Bird αναφέρει πως «έχει να κάνει με τον εθισμό στον προσωπικό σου πόνο και τις ηθικές επιπτώσεις του να εγκαταλείπεις την προσπάθεια»

Δύο ακόμα τραγούδια της νέας του δουλειάς εμπνέονται από την Ελλάδα (το Olympians και το Archipelago) η οποία όπως δηλώνει ο ίδιος κυριαρχείται από ένα πνεύμα αισιοδοξίας.

O Bird έπιασε στα χέρια του το πρώτο του βιολί στην ηλικία των 4 ετών και στα χρόνια που ακολούθησαν καταπιάστηκε με το κλασικό ρεπερτόριο μαθαίνοντας να παίζει αποκλειστικά εξ ακοής. Έχει ήδη στο ενεργητικό του 14 studio και 6 live άλμπουμ.

Τον Ιούνιο ξεκινά την Ευρωπαϊκή του περιοδεία με εμφανίσεις, μεταξύ άλλων, στο Barbican του Λονδίνου, το Le Trianon στο Παρίσι, και το Funkhaus στο Βερολίνο.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Μία Απάντηση

  1. Πολύ ωραίοι όλοι τους θα ήθελα πάρα πολύ να το κερδίσω καταπληκτική τραγουδίστρια και μαγικοί μουσικοί εύχομαι να συνεχίσουν ετσι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.