Το Anemi Festival έρχεται για δεύτερη φορά, τον Ιούλιο του 2017 στη Φολέγανδρο. Μια μουσική γιορτή με καλεσμένους καλλιτέχνες που ξεχωρίζουν εντός και εκτός συνόρων, πραγματοποιείται και αυτό το καλοκαίρι στο μικρό νησί των Κυκλάδων.

27 Ιουλίου | Minor Project
(Anemi Hotel | Είσοδος με προσκλήσεις)

Minor Project Anemi Festival

28 Ιουλίου | Kωστής Μαραβέγιας «Κατάστρωμα»  
(Xώρα Φολεγάνδρου | Είσοδος ελεύθερη

Κωστής Μαραβέγιας - Anemi Fest

29 Iουλίου | Χρήστος Ραφαηλίδης Τρίο
& Closing party με τον Γιώργο Μουχταρίδη / Pepper
(Anemi Hotel | Είσοδος με προσκλήσεις)

 Χρήστος Ραφαηλίδης Τρίο - Anemi Festival

Το μικρό αυτό νησί έγινε πέρυσι τον Ιούλιο το σκηνικό όπου στήθηκε μια γιορτή για τη μουσική. Για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2016 η Φολέγανδρος φιλοξένησε ένα φεστιβάλ με jazz χαρακτήρα και εκλεκτούς καλεσμένους δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να απολαύσουν ονόματα της ελληνικής jazz σκηνής. Έτσι, το Anemi Festival δίνει το «παρών» για άλλη μια χρονιά και καλεί στο νησί των Κυκλάδων από τις 27 έως και τις 29 Ιουλίου, μοναδικούς και αγαπημένους καλλιτέχνες.

Την πρώτη βραδιά, στις 27 Ιουλίου, το κοινό θα απολαύσει στον προαύλιο χώρο του Anemi Hotel τους νέους και ανερχόμενους Minor Project ενώ την δεύτερη βραδιά, στις 28 Ιουλίου, o τραγουδοποιός και ερμηνευτής Κωστής Μαραβέγιας θα παρουσιάσει το «Κατάστρωμα», την πιο καλοκαιρινή και feelgood συναυλία του στον ανοιχτό χώρο της Πούντας, στην Χώρα του νησιού. Στη συναυλία αυτή θα συμβάλουν με τον μοναδικό τους τρόπο ο βιμπραφωνίστας Χρήστος Ραφαηλίδης και ο ντράμερ Mauricio Zottarelli σε ένα 10λεπτο στιγμιότυπο επί σκηνής που παρουσιάστηκε πρώτη φορά στη Νέα Υόρκη τον Απρίλιο όταν συμμετείχαν στη συναυλία του Κωστή Μαραβέγια εκεί. Την επόμενη ημέρα, στις 29 Ιουλίου, τη σκυτάλη παίρνει το «Χρήστος Ραφαηλίδης Τρίο» με επικεφαλής τον Έλληνα διεθνώς αναγνωρισμένο μουσικό και 2 ξεχωριστούς μουσικούς, από την Βραζιλία και την Ιταλία. Άρωμα Νέας Υόρκης στη Φολέγανδρο από τρεις δεξιοτέχνες της jazz. Το live τους θα γίνει στον προαύλιο χώρο του Anemi Hotel στον Καραβοστάση.

Την αυλαία του φεστιβάλ ρίχνει ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός και διευθυντής του Pepper 96,6, Γιώργος Μουχταρίδης, δημιουργώντας το ιδανικό soundtrack με μουσικές που θα μας ταξιδέψουν από τη Μεσόγειο ως την άκρη της γης. Παράλληλα, τις 3 ημέρες του φεστιβάλ θα πραγματοποιούνται περιηγήσεις στα μονοπάτια του νησιού και στις σπηλιές του από εξειδικευμένους ξεναγούς, προκειμένου όσοι το επισκεφτούν να έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν άγνωστες και γοητευτικές πλευρές του.