”Anew” στο KȮREN process space: Ο απόηχος των καλλιτεχνικών αναζητήσεων 11 δημιουργών μέσα σε ένα εικονικό δωμάτιο

ANEW

Μια έκθεση που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο μιας εβδομαδιαίας διαδικτυακής συνάντησης στον καιρό της κοινωνικής αποξένωσης του Covid

17 Ιουνίου 2021
- 17 Ιουλίου, 2021

Η έκθεση ”Anew” που παρουσιάζεται από τις 17 Ιουνίου έως τις 17 Ιουλίου στον καινούργιο artist-run χώρο στο Κουκάκι, KȮREN process space, αποτυπώνει τις καλλιτεχνικές συνάψεις που σχηματίστηκαν μεταξύ 11 δημιουργών, μέσα στον καιρό της κοινωνικής αποξένωσης του Covid. Η γνωριμία των Irene Ragusini, Βούλα Κούκκου, Ναταλία Μαντά, Ευριπίδη Παπαδοπετράκη, Ξένια Παπαδοπούλου, Κατερίνα Σάρρα, Χριστίνα Σπανού, Ελένη Τσαμαδιά, Θάνο Φούντα και Σωτήρη Φωκέα, μαζί με τον Ηλία Παπαηλιάκη, προήλθε από κοινές ορίζουσες και ενδιαφέροντα, με αποτέλεσμα να επεκτείνουν τις σχέσεις τους σε μια εβδομαδιαία διαδικτυακή συνάντηση.

ANEW
Ευριπίδης Παπαδοπετράκης, An anagram system for something that does not belong to anyone listen Silent
ANEW
Irene Ragusini, Artifact 2.5 Beachcombing 2021 alcohol markers on polyester film

Για οκτώ μήνες, ένας άυλος χώρος δημιουργήθηκε, στον οποίο ανησυχίες και προβληματισμοί βρήκαν θέση να ειπωθούν σε πλαίσιο κατανόησης και σεβασμού. Ταυτόχρονα, η εποικοδομητική κριτική, ο διάλογος και η ανταλλαγή απόψεων αποτέλεσαν, για τον καθένα ξεχωριστά, θεμέλια για επαναπροσδιορισμό, αναστοχασμό και γέννηση νέων ιδεών. Μέσα από την έκθεση ”Anew”, παρουσιάζεται ο απόηχος των καλλιτεχνικών αναζητήσεων ως συμπέρασμα των εικαστικών δεσμών αλλά και των συναισθηματικών σχέσεων που εδραιώθηκαν μεταξύ των συμμετεχόντων καλλιτεχνών, μέσα σε ένα εικονικό δωμάτιο συλλογικότητας και ενδυνάμωσης.

ANEW
Κατερίνα Σάρρα, Blue yellow Oil on canvas 200cmx150cm

Το KȮREN είναι ένας artist-run χώρος που εστιάζει στη διαδικασία ως σημείο αναφοράς, καλλιεργώντας το διάλογο μεταξύ διαφορετικών μορφών τέχνης, από τα εικαστικά έως το χορό. Βρίσκεται σε μια από τις πιο ζωντανές γειτονιές της Αθήνας και λειτουργεί ως περιβάλλον συνάντησης ανθρώπων με πολύπλευρο ενδιαφέρον για τις σύγχρονες τέχνες. Ιδρύθηκε από την Irene Ragusini και τον Ευριπίδη Παπαδοπετράκη και αποτελεί κατά βάση το εργαστήριό τους, ενώ μέσα από εκθεσιακές παρουσιάσεις, workshops και συναφείς δράσεις, στοχεύει στο να συνδέσει άμεσα την εξέλιξη της δημιουργικής πρακτικής με το κοινό.

*Cover photo: Ναταλία Μαντά, ‘KORNILIOS’, πηλός και μέταλλο, 167Χ117X50 εκ., 2021

Συντελεστές

Καλλιτέχχνες: Ηλίας Παπαηλιάκης, Irene Ragusini, Βούλα Κούκκου, Ναταλία Μαντά, Ευριπίδης Παπαδοπετράκης, Ξένια Παπαδοπούλου, Κατερίνα Σάρρα, Χριστίνα Σπανού, Ελένη Τσαμαδιά, Θάνος Φούντας, Σωτήρης Φωκέας

Επιμέλεια: Φαίδρα Βασιλειάδου

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Εγκαίνια: 17 Ιουνίου | 12.00 – 22.00
Διάρκεια έκθεσης: 18 Ιουνίου – 17 Ιουλίου
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή 16:00 – 21:00 | Σάββατο 12.00 – 20.00

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.