Το Διεθνές Φεστιβάλ και Agora Κινουμένων Σχεδίων αniμαsyroς μεγαλώνει, αποκτά διάθεση εξερευνητή και γεμίζει τις αποσκευές του κινηματογραφικά δώρα. Το ταξίδι ξεκινά με το Πανόραμα Αμερικανικού Animation, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 27 και 28 Φεβρουαρίου στα Τρίκαλα σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Τρικκαίων και την υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα. Ένα εορταστικό διήμερο με προβολές για μικρά και μεγάλα παιδιά αλλά και άλλες δράσεις. Οι εκδηλώσεις θα φιλοξενηθούν στον Δημοτικό Κινηματογράφο της πόλης των Τρικάλων «Cine-Μύλος».

Την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου, το Πανόραμα ξεκινά με την προβολή μίας συλλογής ανεξάρτητων αμερικανικών ταινιών κινουμένων σχεδίων από προηγούμενες διοργανώσεις του animasyros καθώς και την προβολή της 3D ταινίας, Coraline (2009) του Χένρι Σέλικ, παραγωγής του στούντιο LAIKA με διακρίσεις σε διεθνή Φεστιβάλ και υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Animation.

To Σάββατο 28 Φεβρουαρίου το πρόγραμμα περιλαμβάνει από το πρωί προβολές ταινιών για παιδιά που θα πλαισιωθούν με δράσεις εκπαιδευτικής ευαισθητοποίησης των παιδιών πάνω στην τέχνη της εμψύχωσης. Το απόγευμα, συνεχίζει με το αφιέρωμα στον ανεξάρτητο αμερικανό δημιουργό Patrick Smith με προβολές των σημαντικότερων ταινιών του από το 2000 έως σήμερα. Το Πανόραμα κλείνει το βράδυ με την προβολή της πρόσφατης ταινίας The Boxtrolls (2014), του Studio Laika, που «άνοιξε» ως πανελλήνια πρεμιέρα την περσινή διοργάνωση στη Σύρο με απήχηση στο κοινό.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για το κοινό.