Το Animasyros, Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων συνεχίζει το ταξίδι του στην Ελλάδα και ετοιμάζεται για την πρώτη του εαρινή απόβαση στην Ερμούπολη της Σύρου. Λίγους μήνες πριν από την φετινή, 9η διοργάνωση, το Animasyros επιστρέφει στην φυσική του έδρα, την Τετάρτη 9 και την Πέμπτη 10 Μαρτίου για ένα διήμερο δράσεων, που εντάσσονταιστο πλαίσιοτου Συριανού Καρναβαλιού 2016.

Παράλληλα, ανακοινώνει την έναρξη της επίσημης θεσμικής συνεργασίας του με το μεγαλύτερο και σημαντικότερο φεστιβάλ animation στον κόσμο, εκείνο του Annecy (Annecy International Animation Film Festival), γεγονός που κατοχυρώνει τη θέση του στην ελίτ των ευρωπαϊκών φεστιβάλ κινουμένων σχεδίων.

Πίσω στην Ερμούπολη, το Animasyros σε συνεργασία με το Δήμο Σύρου – Ερμούπολης και το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης διοργανώνει ένα διήμερο προβολών βραβευμένων ταινιών animation για παιδιά και ενήλικες καθώς και εφαρμοσμένων εργαστηρίων κινουμένων σχεδίων για παιδιά (σε συνεργασία με το Comicdom) και Άτομα με Αναπηρία. Παράλληλα, στο πλαίσιο συνεργασίας του με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, διοργανώνει ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον πρόγραμμα με τίτλο «Νεολαία σε Κίνηση» (Youth on the Move), στο πλαίσιο του οποίου εκπρόσωποι φορέων που δραστηριοποιούνται σε θέματα νεολαίας παρουσιάζουν ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες κινητικότητας και ευκαιρίες για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας των νέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον τομέα της πολιτιστικής βιομηχανίας.

Στο επίκεντρο των εργαστηρίων στο υπέροχο Θέατρο Απόλλων θα βρεθούν κάποιοι …παλαιοί γνώριμοι:τακυκλαδικά ειδώλια, που θα ταξιδέψουν μέσα σε μια μουσειοσκευή του ΜΚΤ, θα αποτελέσουν τη βάση νέων συναρπαστικών χαρακτήρων που θα ζωντανέψουν από τα χέρια των συμμετεχόντων με την καθοδήγηση εκπαιδευτικών και animators.

Τα πρωϊνά εργαστήρια θα διαδέχονται απογευματινές και βραδινές προβολές κινουμένων σχεδίων για παιδιά και ενήλικες, που έχουν προβληθεί και ξεχωρίσει σε προηγούμενες εκδόσεις του Φεστιβάλ. Ανάμεσά τους η επιλογή των καλύτερων ταινιών του animasyros 8.0 (best of).

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.