Anna Von Hausswolff live

«Anna Von Hausswolff live» στο Gagarin 205

Μια βραδιά σκοτεινής avant pop από τη μετρ των σκοτεινών ιστοριών

Εξαιτίας απρόβλεπτων περιστάσεων και επαναπρογραμματισμού της περιοδείας της Anna Von Hausswolff η συναυλία της που ήταν προγραμματισμένη για το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στο Gagarin 205 αναβάλλεται.

Πριν ακόμα γίνει 30 ετών, η Anna Von Hausswolff είδε το όνομά της δίπλα στα αστεράκια των μουσικοκριτικών – και τα αστεράκια δεν ήταν λίγα. Το πρώτο της άλμπουμ Singing from the Grave έγινε δεκτό με ενθουσιασμό στη χώρα της και της εξασφάλισε, από νωρίς, εμφανίσεις πλάι στους Tindersticks, τον M.Ward και τη Lykke Li – η ιδιαιτέρως σκοτεινή avant pop της, τα φωνητικά που στοιχειώνουν τον ακροατή και οι έντονοι γοτθικοί συνειρμοί δεν πέρασαν απαρατήρητα, και έβαλαν τον δεύτερο δίσκο της Ceremony στις λίστες με τα αγαπημένα των μουσικόφιλων για το 2013. Οι ζοφερές μελωδίες στο πιάνο συνδυασμένες με τη δραματική φωνή της Anna δίνουν μερικές έντονες, σπαραξικάρδιες συνθέσεις, ενώ τα ηχητικά τοπία που δημιουργούνται φέρνουν στον νου πολλών την ατμοσφαιρικότητα των Sigur Ros, στην πιο δυσοίωνη εκδοχή της. Απειλητικά πλήκτρα, σχεδόν metal κιθάρες, ένα κυρίαρχο εκκλησιαστικό όργανο και τίτλοι όπως “Deathbed” και “Epitaph of Daniel” δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία για τις αισθητικές καταβολές και κατευθύνσεις της νεαρής Σουηδής, που φτιάχνει μουσική σαν να γράφει το soundtrack για arthouse ταινίες τρόμου.

Το τρίτο της δισκογραφικό εγχείρημα The Miraculous επιβεβαίωσε κάτι που οι ειδήμονες ήδη γνώριζαν – ότι πρόκειται πράγματι για μια αξιοθαύμαστη περίπτωση. Η Anna von Hausswolff δεν καταφεύγει σε ευκολίες και κλισέ μελαγχολία, φτιάχνει βαρείς και συμπαγείς ήχους, συνδυάζει ωμή δύναμη με εύθραυστη ομορφιά, μπλέκει folk με art pop και metal σαν να μην τρέχει τίποτα και, φυσικά, απευθύνεται σε απαιτητικό κοινό.

Αρχές Δεκεμβρίου, δηλαδή στο πιο κατάλληλο διάστημα, η γυναίκα που παρομοιάζουν με «ξωτικό ενός στοιχειωμένου δάσους» (όπως παλιότερα την Kate Bush), και μια μετρ των σκοτεινών ιστοριών, έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα για να ξεδιπλώσει στο Gagarin τις post apocalyptic ιστορίες της και να τραγουδήσει για θυσίες που συνθλίβουν τους ανθρώπος και κόσμους στο χείλος της καταστροφής.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

18 €
- 20 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.