Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, η γεννημένη στη Βρετανία, κυπριακής καταγωγής χορογράφος Αλεξάνδρα Βάιερσταλ σε συνεργασία με τον διάσημο συνθέτη και πιανίστα Hauschka και τη Γαλλίδα σχεδιάστρια φωτισμού Caty Olive, παρουσιάζει στις 19 – 20 Ιουνίου στην Πειραιώς 260 – Χώρος Δ , ένα δείγμα του πλούσιου χορογραφικού της ρεπερτορίου, αφιερωμένο στο γυναικείο σώμα ως τόπο σύνδεσης και αντίστασης, ως τόπο διεκδικούμενο μεταξύ παράδοσης και μελλοντικής ουτοπίας.

Alexandra Waierstall

©Katja Illner

Alexandra Waierstall

©Katja Illner

Στο έργο της με τίτλο ”ANNNA³.The Worlds of Infinite Shifts”, τρεις χορεύτριες διανύουν τον χώρο γεμάτες αβεβαιότητα αλλά και τόλμη. Άλλοτε παραδίδονται στα πραγματικά και συμβολικά όρια του σώματος τους και άλλοτε αντιστέκονται σε αυτά, με τρόπο ηρωικό και ρυθμό ιλιγγιώδη, γιορτάζοντας την ελευθερία της σωματικής έκφρασης.

Alexandra Waierstall

©Katja Illner

Η πολυβραβευμένη χορογράφος Αλεξάνδρα Βάιερσταλ διερευνά, με μεταμοντέρνα εργαλεία, τις έννοιες του σώματος, του χρόνου και του χώρου μέσω χορογραφιών, πολυμεσικών εγκαταστάσεων, μουσικής και εικόνας. Έργα της έχουν παρουσιαστεί και φιλοξενηθεί σε θεατρικές σκηνές, εκθεσιακούς χώρους, μουσεία αλλά και υπαίθριους δημόσιους χώρους σε πολυάριθμες πόλεις σε Ευρώπη, Καναδά, Βραζιλία, Κίνα και Νότια Κορέα.

Alexandra Waierstall

©Katja Illner

*Cover Photo:©Katja Illner