Το φεστιβάλ φωτογραφίας και βίντεο που βασίζεται στην αμεσότητα του κινητού τηλεφώνου ετοιμάζεται να μπει στη δεύτερη φάση του διαγωνιστικού του τμήματος ενώ παράλληλα συνεχίζει τη δημιουργική του πορεία με νέες ιδέες και συνεργασίες προσκαλώντας το κοινό να εξερευνήσει τον κόσμο του με οδηγό τη φαντασία. Σε αυτά τα πλαίσια και μετά την επιτυχία της Αθήνας το 2ο Shoot_It Workshop είναι γεγονός και πραγματοποιείται την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, στις 18.00

Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν καλύτερα την τέχνη του mobile shooting από έμπειρους εκπαιδευτές όπως ο graphic designer και image editor Θοδωρής Βερονίκης και ο φωτογράφος Χρήστος Σαρρής, που με απλό και κατανοητό τρόπο θα τους βοηθήσουν να βελτιώσουν τις φωτογραφίες και τα videos τους.

Ακολουθεί το πρόγραμμα του workshop:
1. Mobile Shooting – Βελτιώστε την τεχνική φωτογράφισης με το κινητό σας και η εικαστική προσέγγιση στην εικόνα μέσω ενός κινητού τηλεφώνου.
Δεν έχει σημασία τι φωτογραφική μηχανή έχεις, το θέμα είναι τι κάνεις με αυτή.
Δες αυτό που φωτογραφίζεις. Μη φωτογραφίζεις ό,τι βλέπεις…

2. Χρησιμοποιώντας κλασσικές τεχνικές φωτογράφισης.
Η απόδραση της εικόνας από την καταγραφική τέχνη

3. Φωτογράφιση
Ένα διαδραστικό δρώμενο όπου  οι συμμετέχοντες καλούνται να φωτογραφίσουν το αγαπημένο τους παιχνίδι που θα πρέπει να φέρουν μαζί τους.

4. Storyboarding
Τεχνικές storyboarding και μυθοπλασίας χαρακτηριστικών παραδειγμάτων.

Πληροφορίες για τους όρους συμμετοχής, τις συνεργασίες του Shoot_It καθώς και νέα και ανακοινώσεις μπορείτε να βλέπετε καθημερινά στην ιστοσελίδα του shootit.gr καθώς και στην σελίδα της εταιρίας ΓΕΡΜΑΝΟΣ στο facebook.

Πληροφορίες Εκδήλωσης
Παρασκευή 9 Νοεμβρίου στις 18.00
Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Β1, Λιμάνι)
T: +30210 6430683
F: +30210 6430686
E: [email protected]
www.shootit.gr
www.facebook.com/Germanos