Σεμινάριο Ψηφιακών Τεχνών στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, με διδάσκοντες από το Ιόνιο Πανεπιστήμιo, τα Πανεπιστήμιo Θεσσαλίας και Μακεδονίας, την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και το ΤΕΙ Αθήνας.
Ημερομηνίες: Δευτέρα 2 Ιουλίου – Τρίτη 10 Ιουλίου (9 ημέρες)
Τόπος: Εργαστήριο του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών “Ψηφιακές Μορφές Τέχνης” της ΑΣΚΤ, Πειραιώς 256, Τ.Κ. 18233 Αγ. Ι. Ρέντης.
Κόστος: 120 Ευρώ. (Εξαιρούνται μέλη πολυτέκνων οικογενειών ή οικογενειών με εισόδημα κάτω των 10.000 Ευρώ ανά έτος).

Το σεμινάριο απευθύνεται σε φοιτητές, καλλιτέχνες, ερευνητές που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν νεες τεχνικές και μεθόδους ανάπτυξης διαδραστικών έργων με ψηφιακά μέσα. Διδάσκονται τεχνικές προγραμματισμού ήχου, γραφικών και αισθητήρων καθώς και τεχνικές δημιουργίας και μοντάζ κινούμενης εικόνας. Τα εργαλεία που θα διδαχθούν είναι:

Το σεμινάριο αποτελείται από σειρά διαλέξεων και πρακτικών ασκήσεων (tutorials). Προβλέπει την ανάπτυξη πρωτοτύπων έργων από τους συμμετέχοντες με χρήση των παραπάνω εργαλείων. Οι συμμετέχοντες συνεργάζονται ανά ομάδες, και το κάθε άτομο αναλαμβάνει ρόλο ανάλογα με τα ενδιαφέροντα και το επίπεδο γνώσεων.
Δεν είναι απαραίτητες γνώσεις προγραμματισμού. Στο σεμινάριο θα διδαχθεί ο προγραμματισμός για καλλιτεχνικά έργα σε βασικό επίπεδο αρχαρίων
Συνίσταται ο κάθε συμμετέχων να φέρει μαζί του έναν υπολογιστή (laptop) για την δική του εξάσκηση

Δήλωση συμμετοχής:
Παρακαλούμε στείλτε τα εξής στοιχεία μέσω email στο [email protected] για την εγγραφή σας:
Ονοματεπώνυμο, Σπουδές, Επάγγελμα, Στοιχεία επικοινωνίας: email, αριθμός τηλεφώνου.
Πληροφορίες: Γιάννης Ζάννος 6977289656, Άρης Μπέζας 6942016431, Ντάνα Παπαχρήστου 6974962673