Τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου, στις 7 το απόγευμα πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, debate ανάμεσα σε δυο ομάδες Ελλήνων πανεπιστημιακών για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το Megaron Plus συνεργάζεται με την Intelligence Squared στην οργάνωση αυτού του εξαιρετικά επίκαιρου διαλόγου- αντιπαράθεσης για τον ορίζοντα και τις προοπτικές της Ευρώπης και προτείνει στο κοινό δυο τάσεις σκέψης και δυο πιθανότητες για το ευρωπαϊκό αύριο: την ευρωσκεπτικιστική και την ευρωρεφορμιστική.

Ο Αντώνης Μανιτάκης, Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, ο Γιώργος Σταθάκης, Καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και ο Γεράσιμος Μοσχονάς, Επίκουρος Καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου, αποτελούν την ομάδα των ευρωσκεπτικιστών και θα ασκήσουν δριμεία κριτική στην Ένωση.

Ο Ξενοφών Γιαταγάνας, Διευθυντής Ερευνών του Ελληνικού Κέντρου Ευρωπαϊκών Μελετών και Ερευνών, ο Μάνθος Ντελής, Λέκτορας Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και η Μαρία Μενδρινού, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, αποτελούν την ομάδα των ευρωρεφορμιστών και θα ταχθούν υπέρ κάποιων διορθωτικών ρυθμίσεων αναγκαίων για την αναζωογόνηση του Ευρωπαϊκής οράματος.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Κώστας Αργυρός. Θέση για το θέμα καλείται να πάρει και το κοινό, με τοποθετήσεις ή ερωτήσεις στους ομιλητές αλλά και συμμετοχή σε δύο ψηφοφορίες, πριν την έναρξη και με το τέλος της συζήτησης.

Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 5.30μ.μ.

Επισκεφτείτε επίσης για περισσότερες πληροφορίες το διαδικτυακό τόπο:

http://www.intelligencesquared.com/greece/