Η Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015 είναι η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή συμμετοχών από δημιουργούς για το διαγωνιστικό μέρος του 8ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Λάρισας/artfools, όσον αφορα τις ελληνικές και διεθνείς ταινίες, ενώ για τις μαθητικές συμμετοχές έχει οριστεί η Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015.

Το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας/artfools διοργανώνεται κάθε χρόνο το τελευταίο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου στη Λάρισα, από τη μη κερδοσκοπική εταιρεία artfools. Στήριζεται απο τον Δήμο Λαρισαίων, το τμήμα Erasmus του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το ΤΕΙ Θεσσαλίας, το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Η οργανωτική επιτροπή του φεστιβάλ αποτελείται από 12 μέλη τα οποία μαζί με τους εθελοντές διοργανώνουν ένα δεκαήμερο κινηματογραφικών δράσεων όπως: Διεθνές, Ελληνικό, Πανελλήνιο μαθητικό διαγωνιστικό, animation, όπου θα απονεμηθούν Α, Β & Γ, βραβεία για κάθε κατηγορία αντίστοιχα και ειδικές διακρίσεις κατά την κρίση της κριτικής επιτροπής.

Αφιερώματα, επίσημους προσκεκλημένους, εκθέσεις φωτογραφίας, εργαστήρια, master class, κινηματογραφικά forum είναι κάποιες από τις δράσεις του φεστιβάλ. Τιμώμενη χώρα φέτος η Νορβηγία και προσκεκλημένοι του 8ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Λάρισας/artfools θα είναι οι: Νίκος Κούνδουρος (Τιμώμενο πρόσωπο του Φεστιβάλ) και ο Αλέξης Αλεξίου.

PrePosterDate 70x100

Αφιερώματα
Μεταναστευτική κρίση, αφιέρωμα στο Νίκο Κούνδουρο, αφιέρωμα στις ταινίες του τμήματος Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών ΑΠΘ.

Παράλληλες προβολές
Κορεάτικος Κινηματογράφος

Εναλλακτικός κινηματογράφος: Αφιέρωμα στον Τζον Γουώτερς, Ιαπωνικό gore, Νοσφεράτου του Μουρνό «βουβή» με συνοδεία ζωντανά πιάνου, Μπάτερ Κήτον, αυτός ο άγνωστος.

Για περισσότερες πληροφορίες για τους όρους και την αίτηση συμμετοχής, στο επίσημο site του φεστιβάλ.