Η Πειραματική Σκηνή του Εθνικού θεάτρου διοργανώνει θεματικό φεστιβάλ μεταξύ 30 Μαρτίου και 3 Απριλίου για τον ελληνικό εμφύλιο πόλεμο, από την έναρξη του οποίου συμπληρώνονται φέτος 70 χρόνια.

Τι ήταν ο Ελληνικός Εμφύλιος και πως έχει επηρεάσει τη χώρα μας μέχρι σήμερα; Τι έχουμε μάθει, τι έχουμε ξεπεράσει, ποιες εκφάνσεις του διαιωνίζονται στο χρόνο και ποια ίχνη του επανέρχονται στη σημερινή πολιτική ένταση; Ποια διαλεκτική καλούμαστε να αναπτύξουμε στο θέατρο για να κατανοήσουμε αυτά τα γεγονότα;

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν ομάδες και αυτόνομοι καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα με προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις, περφόρμανς, παραστάσεις χοροθεάτρου ή μουσικής, ή άλλης παραστατικής τέχνης.

Οι προτάσεις θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2015 ηλεκτρονικά στο mail [email protected].

Μπορούν εναλλακτικά να κατατεθούν με κούριερ, ή ταχυδρομικά, στη διεύθυνση Φειδίου 5, υπ’ όψιν Πειραματικής Σκηνής, με τον εξής τίτλο: «Καλλιτεχνική πρόταση. Θέμα: Εμφύλιος Πόλεμος», τίτλος πρότασης.

Η αίτηση πρέπει να περιλαμβάνει:
Σύντομη περιγραφή της ιδέας μέχρι (max.) 150 λέξεις.
Αναλυτική περιγραφή της ιδέας, (τουλάχιστον 2 σελίδες Α4): Σκηνοθετική και δραματουργική προσέγγιση, σύνοψη κειμένου ή και ολόκληρο το κείμενο (εάν υπάρχει), καθώς και ονόματα συντελεστών.
Σύντομο Βιογραφικό ομάδας ή βασικών συντελεστών, μέχρι 300 λέξεις το κάθε ένα.
– Αν υπάρχει dvd, φωτογραφικό υλικό, κριτικές και δημοσιεύσεις από προηγούμενες παραστάσεις της ομάδας, ή και από την ίδια παράσταση εάν έχει ξαναπαιχτεί.
Στοιχεία επικοινωνίας (συμπεριλαμβανομένης και διεύθυνσης e-mail) του ατόμου/ οργανισμού που καταθέτει την πρόταση.

* Το υλικό που θα κατατεθεί, δεν επιστρέφεται.

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στην Πειραματική Σκηνή «-1» στο Θέατρο Rex.

Πληροφορίες: 210 3803430 (Εύα Σαραγά)

Το Εθνικό Θέατρο, δεσμεύεται να απαντήσει μόνο στις προτάσεις οι οποίες θα εγκριθούν. Δεσμεύεται επίσης ότι δεν θα διανείμει ή κοινοποιήσει το υλικό της πρότασης προς οιονδήποτε τρίτο.