Η ταινία αποκάλυψη του φετινού διαγωνιστικού τμήματος του φεστιβάλ Καννών, “Η Ζωή της Αντέλ-Μπλε, το πιο Ζεστό Χρώμα” (“La vie d’Adèle”) του Αμπντελαντίφ Κεσίς που συζητήθηκε όσο καμία άλλη και τελικά απέσπασε τον Χρυσό Φοίνικα, θα προβληθεί στο 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας (18-29 Σεπτεμβρίου 2013), παρουσία της εξαιρετικής πρωταγωνίστριας, Αντέλ Εξαρχόπουλος!

Επίσημη προσκεκλημένη του Φεστιβάλ και της StraDa Films θα είναι η ελληνικής καταγωγής ηθοποιός, η οποία ξεχώρισε για την φυσικότητα και το ερμηνευτικό πάθος της και μοιράστηκε μαζί με το σκηνοθέτη και τη συμπρωταγωνίστριά της, Λεά Σεντού, για πρώτη φορά στην ιστορία των Καννών, τον Χρυσό Φοίνικα.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι η Αντέλ Εξαρχόπουλος δεν έχει έρθει ποτέ στην Ελλάδα, ενώ, στο Φεστιβάλ των Καννών είχε δηλώσει ότι θα ήθελε πολύ να επισκεφθεί την χώρα μας και με την πρώτη ευκαιρία θα φρόντιζε να το κάνει. Αυτή την ευκαιρία της προσφέρουν τώρα η StraDa Films και οι Νύχτες Πρεμιέρας.

Ο Αμπντελατίφ Κεσίς («Κουσκούς με Φρέσκο Ψάρι») μετά την εξωτικά σινεφίλ “Μαύρη Αφροδίτη” επιστρέφει με ένα δράμα νταρντενικών αποχρώσεων για τη ζωή και τους καθημερινούς “θανάτους” της νεαρής Αντέλ. Στην (συνηθισμένη για τα δεδομένα του Κεσίς) διάρκεια των τριών ωρών της ταινίας, η 15χρονη Αντέλ επιβιώνει στο λύκειο, ανακαλύπτει ότι της αρέσουν οι γυναίκες, ερωτεύεται μία, κάνει σχέση μαζί της, αποφοιτά, πιάνει δουλειά, ενηλικιώνεται.

Σε αυτή την ισχνή πλοκή, ο Κεσίς χτίζει το συναρπαστικό πορτρέτο μιας ηρωίδας που θα μπορούσε να ζει στη διπλανή πόρτα. Αυτό που τη διαχωρίζει από τις περισσότερες συνομήλικές της είναι η αποδοχή του έρωτά της για το συναρπαστικό κορίτσι που ακούει στο όνομα Έμμα (Λεά Σεντού, εξίσου εξαιρετική στην ερμηνεία της). Η Έμμα είναι τεταρτοετής στην Καλών Τεχνών, ξέρει τα πάντα για τη φιλοσοφία και τη ζωγραφική, ενώ προέρχεται από οικογένεια διανοούμενων. Το μόνο κοινό που έχει με τη μικροαστικής καταγωγής Αντέλ είναι η υπέροχη εμφάνιση και το πάθος που μοιράζονται η μία για την άλλη.

“H Ζωή της Αντέλ – Μπλε, το πιο Ζεστό Χρώμα” (“La vie d’Adèle”)
Σκηνοθεσία: Αμπντελατίφ Κεσίς (Abdellatif Kechiche)
Πρωταγωνιστούν: Αντέλ Εξαρχόπουλος (Adèle Exarchopoulos), Λεά Σεντού (Léa Seydoux)
Χώρα παραγωγής: Γαλλία, Βέλγιο, Ισπανία

Για περισσότερες πληροφορίες:
Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας
210-6061689, press@aiff.gr, www.cinemag.gr & www.aiff.gr