Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου (ΕΑΚ), σε συνεργασία με το Θεάτρο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και την υποστήριξη της ΑΣΚΤ, διοργανώνουν για δεύτερη συνεχή χρονιά το εκπαιδευτικό τριήμερο Film Factory, στις 7, 8 και 9 Δεκεμβρίου 2013, στην ΑΣΚΤ (Πειραιώς 256).

Οι βραβευμένοι κινηματογραφιστές της χρονιάς από την ΕΑΚ, Ηλίας Αδάμης, Θάνος Αναστόπουλος, Σταύρος Γασπαράτος, Στέλλα Θεοδωράκη, Κόρα Καρβούνη, Γιώργος Καρναβάς, Άρης Λουζιώτης, Αμαλία Μουτούση, Αλέξανδρος Σιδηρόπουλος, Γιάννης Παμούκης, Λάμπης Χαραλαμπίδης, Δέσποινα Χειμώνα, μεταδίδουν αφιλοκερδώς τη γνώση κι εμπειρία τους, μέσα από μια σειρά σεμιναρίων κι εργαστηρίων, τα οποία απευθύνονται σε νέους κινηματογραφιστές, σπουδαστές και σινεφίλ.

Το Film Factory, πέρα από εκπαιδευτική δράση, αποτελεί κι ένα πλαίσιο συνεύρεσης νέων καλλιτεχνών όλων των ειδικοτήτων, οι οποίοι επιθυμούν να διευρύνουν τους ορίζοντες τους, μέσα από την εξερεύνηση της κινηματογραφικής δημιουργικής διαδικασίας.

Φέτος η εκδήλωση εμπλουτίζεται μ’ ένα αφιέρωμα στον Γιώργο Πανουσόπουλο, ο οποίος θα πραγματοποιήσει ένα masterclass με θέμα την προετοιμασία της νέας ταινίας του, που τιτλοφορείται “Στη Χώρα που Κανείς δεν Ήξερε να Κλαίει”. Επίσης, στο Σινεμά της ΑΣΚΤ θα προβληθεί η ταινία του με τίτλο “Μανία” και δύο ταινίες στις οποίες έκανε διέυθυνση φωτογραφίας: “Ξαφνικός Έρωτας” του Γ. Τσεμπερόπουλου και “Μέχρι το Πλοίο” του Δαμιανού (το πρώτο μέρος), όπως και μία ταινία έκπληξη που είναι η πιο αγαπημένη του.

Η είσοδος στο Film Factory είναι δωρεάν κι ανοιχτή στο κοινό, καθώς οι διδάσκοντες προσφέρουν αφιλοκερδώς το χρόνο και τη γνώση τους.

Πληροφορίες:
www.hellenicfilmacademy.gr
Join Facebook event: www.facebook.com/events/666149433425873
Email: [email protected] και [email protected]