Το culent@athens είναι μια πλατφόρμα διαλόγου που φέρνει κοντά δημιουργούς και επιχειρηματίες του πολιτισμού για να αντιληφθούν τις ανάγκες και τις δυνατότητες της Πολιτιστικής Επιχειρηματικότητας. Αφετηρία αυτού του δημιουργικού διαλόγου ήταν η 1η εκδήλωση culent@athens που έλαβε χώρα την Τρίτη 29 Απριλίου 2014 στο Ρομάντσο με την παρουσία και ενεργό συμμετοχή επαγγελματιών του πολιτισμού.

Η αναζήτηση συνεχίστηκε στη 2η εκδήλωση culent@athens που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Μαΐου 2014 στο InnovAthens με θέμα «Το οικοσύστημα και οι επιχειρηματικές αρχές». Μερικά από τα θέματα που απασχόλησαν κοινό και ομιλητές ήταν:

Τι σημαίνει «επιχειρηματικότητα στον πολιτισμό» για τον κάθε δημιουργό, διοργανωτή ή παραγωγό; Τι είναι οι Πολιτιστικές και Δημιουργικές Βιομηχανίες (ΠΔΒ); Τι διαφέρει μεταξύ επαγγελματιών και επιχειρηματιών στον πολιτισμό; Πώς διαμορφώνεται το οικοσύστημα και ποιες είναι οι επιχειρηματικές αρχές που το διέπουν; Συζητήσαμε για τη δημιουργία μιας startup, για πρακτικές επιχειρηματικότητας και μάνατζμεντ στη δημιουργία ενός πολιτιστικού καινοτόμου προϊόντος.

Η 3η εκδήλωση culent@athens που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014 στο Camp! Contemporary Art Meeting Point, έχει θέμα «Οι επιχειρηματικές αρχές στην πολιτιστική κληρονομιά». Πρόκειται για μια απόπειρα διερεύνησης των πρακτικών της επιχειρηματικότητας και του μάνατζμεντ όσο και τρόπους εφαρμογής τους με στόχο την διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Τι αλλάζει με την διαμόρφωση Σχεδίων Διαχείρισης μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς; Πώς συνδέται η Πολιτιστική Επιχειρηματικότητα με την διατήρηση των μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς; Πώς ενισχύεται η πολιτιστική κληρονομιά μέσω νέων επιχειρηματικών μοντέλων;

Πρόγραμμα #3 Εκδήλωσης:

19.00-20.00 Ομιλίες

1. Σχέδια Διαχείρισης μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς
Δρ. Βασίλειος Λαοπόδης, Ιδρυτής και Πρόεδρος Culture Polis

2. Διατήρηση πολιτιστικής κληρονομιάς & Πολιτιστική Επιχειρηματικότητα
Παντελής Πάνος, General Manager, Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών

3. Ενίσχυση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω νέων επιχειρηματικών μοντέλων
Stephan Miller, Professor emeritus, University of California at Berkeley -Πρώην Διευθυντής ΑΣΚΣΑ
Σταύρος Μπένος, Πρόεδρος του Σωματείου Διάζωμα

20.00-21.00 Ανοιχτή συζήτηση με το κοινό

Πληροφορίες:
Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014, ώρα 19.00
CAMP! Contemporary Art Meeting Point
Ευπόλιδος 4 & Απελλού 2, Πλ.Κοτζιά

Για περισσότερες πληροφορίες: Κ. 6937 01 02 94, Τ. 211 7051061, E. helloculture@culent.com (Μαρία-Λουΐζα Λαοπόδη)

Είσοδος ελεύθερη – Απαραίτητη εγγραφή εδώ.