Πρόγραμμα

Το culent@athens είναι μια πλατφόρμα διαλόγου που φέρνει κοντά δημιουργούς και επιχειρηματίες του πολιτισμού για να αντιληφθούν τις ανάγκες και τις δυνατότητες της Πολιτιστικής Επιχειρηματικότητας. Αφετηρία αυτού του δημιουργικού διαλόγου ήταν η 1η εκδήλωση culent@athens που έλαβε χώρα την Τρίτη 29 Απριλίου 2014 στο Ρομάντσο με την παρουσία και ενεργό συμμετοχή επαγγελματιών του πολιτισμού.

Η αναζήτηση συνεχίστηκε στη 2η εκδήλωση culent@athens που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Μαΐου 2014 στο InnovAthens με θέμα «Το οικοσύστημα και οι επιχειρηματικές αρχές» και πώς επιδρούν στη δημιουργία ενός πολιτιστικού καινοτόμου προϊόντος.

Στην 3η εκδήλωση culent@athens που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014 στο CAMP! Contemporary Art Meeting Point, με θέμα “Οι επιχειρηματικές αρχές στην πολιτιστική κληρονομιά” διερευνήθηκαν πρακτικές της επιχειρηματικότητας και του μάνατζμεντ όσο και τρόποι εφαρμογής τους με στόχο την διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Σημείο συνάντησης για την 4η και τελευταία εκδήλωση culent@athens είναι το Orange Grove την Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014 με θέμα «Εκπαίδευση και Συνεργασία».

Με ποιους τρόπους μπορεί ο πολιτισμός να αξιοποιηθεί για την στήριξη της οικονομίας, την κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη και την ανάδειξη καινοτομίας; Πώς συμβάλλουν τα πανεπιστήμια, οι συνεργατικοί χώροι και οι θερμοκοιτίδες στη διαμόρφωση ενός νέου δημιουργικού περιβάλλοντος και την ανάπτυξη συνεργιών με γνώμονα καλλιτεχνικές πρακτικές; Υπάρχουν τρόποι διδασκαλίας της πολιτιστικής επιχειρηματικότητας και πώς συνδέονται και μπορούν να εφαρμοστούν στην πράξη στο χώρο της καλλιτεχνικής δημιουργίας;

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα.

Πληροφορίες εκδήλωσης
Orange Grove
Λεωφόρος Βασ. Κωνσταντίνου 5, 10674 Αθήνα, ισόγειο
Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014, ώρα 19.00
Eίσοδος ελεύθερη – Απαραίτητη Εγγραφή Εδώ.

19.00-20.00 Ομιλίες

1. Πολιτιστική Επιχειρηματικότητα στα πανεπιστήμια

– Olaf Kuhlke, Associate Dean, College of Liberal Arts, University of Minnesota-Duluth (Skype)
– J. Aldo Do Carmo Jr., PhD Researcher and Lecturer in Cultural Economics, Erasmus University Rotterdam
– Γιώργος Φρίγκας, Υπεύθυνος Σπουδών των προγραμμάτων Music Business & Advanced Audio Production, SAE Institute – Creative Media Education, Athens campus

2. Πολιτιστικοί/δημιουργικοί συνεργατικοί χώροι
– Jan Versteeg, Πρέσβης της Ολλανδίας στην Ελλάδα, Orange Grove
– Βασίλης Χαραλαμπίδης, Ιδρυτής, Ρομάντσο – Θερμοκοιτίδα / Πολιτιστικό Κέντρο

Συντονίζει η Μαρία-Λουΐζα Λαοπόδη culent.com, CulturePolis

20.00-21.00 Ανοιχτή συζήτηση με το κοινό