Το British Council σε συνεργασία με το Arts Marketing Association, το Audience Agency της Βρετανίας, το Πανεπιστήμιο Goldsmiths του Λονδίνου και την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας ανακοινώνουν τη διοργάνωση μιας σειράς εργαστηρίων/σεμιναρίων, που απευθύνονται σε επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της τέχνης, του πολιτισμού και της δημιουργικής οικονομίας (creative economy).

Σκοπός της Ακαδημίας είναι να προσφέρει στους συμμετέχοντες τα εφόδια και τα εργαλεία για μία επιτυχή επαγγελματική πορεία σε ένα έντονα ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον, με στόχο την ανάπτυξη και την ενίσχυση της βιωσιμότητας του κλάδου και τη δημιουργία ενός διεθνούς δικτύου συνεργασίας ανάμεσα σε επαγγελματίες του χώρου του πολιτισμού.

Το πρόγραμμα της Ακαδημίας περιλαμβάνει εντατικά εργαστήρια/σεμινάρια σε τρεις ιδιαίτερα σημαντικούς σήμερα θεματικούς τομείς: τις Ψηφιακές Στρατηγικές, την Ανάπτυξη Νέου Κοινού και τα Νέα Επιχειρηματικά Μοντέλα.

Στα εργαστήρια θα διδάξουν και θα συμμετάσχουν ως ομιλητές διακεκριμένοι επαγγελματίες, σύμβουλοι και καθηγητές από το Arts Marketing Association, το Audience Agency και το Πανεπιστήμιο Goldsmiths του Λονδίνου.

Οι συμμετέχοντες θα αποκομίσουν μια μοναδική μαθησιακή εμπειρία, που προσφέρει η αναμφισβήτητα υψηλού επιπέδου τεχνογνωσία από τη Βρετανία στον τομέα της πολιτιστικής και δημιουργικής οικονομίας. Το πρόγραμμα θα συνδυάσει θεωρία και πράξη και θα δώσει έμφαση στην ανταλλαγή καλών πρακτικών από τη Βρετανία και το εξωτερικό.

Πρόγραμμα

Οι συμμετέχοντες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή σε ένα ή περισσότερα από τα παρακάτω εργαστήρια:

Designing Digital Strategies for Cultural Practitioners (Σχεδιασμός Ψηφιακών Στρατηγικών για επαγγελματίες στο χώρο του πολιτισμού):
15, 16 & 17 Μαρτίου 2016
Σκοπός αυτού του εργαστηρίου είναι η ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των συμμετεχόντων. Θα τους δοθεί η ευκαιρία να γίνουν μέρος ενός δυναμικού και συνεχώς αυξανόμενου δικτύου καταξιωμένων επαγγελματιών του χώρου από τη Βρετανία.

Developing Audiences-Designing Audience Development Practices for Cultural Practitioners (Ανάπτυξη Νέου Κοινού για επαγγελματίες στο χώρο του πολιτισμού):
29, 30 & 31 Μαρτίου 2016
Το εργαστήριο απευθύνεται σε όσους εργάζονται σε πολιτιστικούς οργανισμούς καθώς και σε καλλιτέχνες που επιθυμούν να προσεγγίσουν ζητήματα προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης. Στο τέλος του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να αναγνωρίσουν νέους τρόπους εξέλιξης ενός οργανισμού καθώς και σχηματισμού νέων συνεργασιών.

Designing Business Models for Cultural Practitioners (Σχεδιασμός Επιχειρηματικών Μοντέλων για επαγγελματίες στο χώρο του πολιτισμού):
21, 22 & 23 Απριλίου 2016
Το εργαστήριο απευθύνεται σε επαγγελματίες από τον χώρο της τέχνης και του πολιτισμού, που επιθυμούν να εξερευνήσουν νέα επιχειρηματικά μοντέλα. Μέσα από έναν διαδραστικό τρόπο διδασκαλίας οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν όχι μόνο τις απαραίτητες γνώσεις, αλλά και τις αναγκαίες δεξιότητες που θα ενισχύσουν την αποδοτικότητα τους.

Πληροφορίες:
15-17 & 29-31 Μαρτίου και 21, 22 & 23 Απριλίου 2016
Ώρες: 09.00–17.00
Circuits and Currents, Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών
Νοταρά 13 & Τοσίτσα, Εξάρχεια
Κόστος: 270€ (ανά εργαστήριο)

Τα εργαστήρια θα διεξαχθούν στην αγγλική γλώσσα

Μετά το τέλος των μαθημάτων θα πραγματοποιηθεί μία σειρά follow-up (συμπληρωματικών) συναντήσεων μέσω skype.

Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές έως την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016 (στις 23.59) και θα τις βρείτε στην ιστοσελίδα του Βρετανικού Συμβουλίου.