Την ελληνική καλλιτεχνική δημιουργία και τον χορό στην Ελλάδα ανάδειξε διεθνώς η καλλιτεχνική ομάδα «ΚΥΚΛΑΔΕΣ» της σχολής χορού «Μαρία Κανατσούλη», με τη διπλή διάκρισή της στο διεθνή διαγωνισμό χορού “Super Dance Competition 2013” που διοργανώθηκε στην Αγία Πετρούπολη από 26 έως 29 Απριλίου 2013.
Οι χορεύτριες της σχολής, με εννέα συνολικά χορογραφίες των καθηγητριών τους Julie Cairns και Ντέμης Ανδρεαδέλλη, απέσπασαν το 2ο Βραβείο στην κατηγορία του σύγχρονου χορού και το 3ο Βραβείο στην κατηγορία του κλασικού μπαλέτου, συναγωνιζόμενες με 60 ομάδες από χώρες με πλούσια παράδοση στον χορό όπως οι Ρωσία, Αρμενία, Αγγλία, Λετονία, Ισραήλ, Ολλανδία, Ιρλανδία κ.α. Η βράβευση της σχολής στην Αγία Πετρούπολή έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά διακρίσεων μετά απ’ αυτές στην Κίνα στο 2009 και στη Βαρκελώνη το 2011.
Η Σχολή Χορού «Μαρία Κανατσούλη» και το Εθνικό Ωδείο Χαλανδρίου ιδρύθηκαν το 1942, από τον εθνικό μας συνθέτη Μανώλη Καλομοίρη και τη μαθήτριά του, πιανίστα και παιδαγωγό, Ασπασία Κανατσούλη. Από τότε, γενιές παιδιών μυήθηκαν στη μουσική και το χορό. Σήμερα, υπό τη διεύθυνση της Μαρίας Κανατσούλη-Παπαδιαμάντη, η Σχολή Χορού και το Ωδείο συνεχίζουν να υπηρετούν την Τέχνη, με έμπνευση και δημιουργικό πάθος. Καταξιωμένοι καλλιτέχνες-παιδαγωγοί, με αστείρευτη αγάπη διδάσκουν και καθοδηγούν, ενώ διεθνούς φήμης καθηγητές, από πανεπιστήμια της Ευρώπης και της Αμερικής, σε τακτικά σεμινάρια, μεταφέρουν τη γνώση και την εμπειρία του παγκόσμιου καλλιτεχνικού γίγνεσθαι.