Η Ένωση Ελλήνων Μουσουργών, σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American University (Manchester, NH, USA), παρουσιάζει την Τρίτη 24 Απριλίου 2012, στις 19.00, διάλεξη του συνθέτη και πιανίστα Piotr Grella – Mozejko και στις 20.30, συναυλία του Κουιντέτου «Αίολος», με έργα σπουδαστών σύνθεσης του Hellenic American University (Manchester, NH, USA), στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.

Η διάλεξη, έχει τίτλο «Music education in Canada: a blessing, or a curse?», πραγματεύεται το μουσικό εκπαιδευτικό σύστημα στον Καναδά και πραγματοποιείται στα αγγλικά. Ο Piotr Grella – Mozejko, προσκεκλημένος του Music Program του Hellenic American University (Manchester, NH, USA), συγκαταλέγεται ανάμεσα στους σημαντικότερους συνθέτες του Καναδά, έχοντας να επιδείξει μεγάλο ρεπερτόριο και πλούσια δράση. Έργα του έχουν ερμηνευθεί παγκοσμίως από πολλά διάσημα μουσικά σύνολα και ορχήστρες, ενώ τον χαρακτηρίζουν οι γεμάτες ζεστές αποχρώσεις, οι δυνατές αντιθέσεις, η πλούσια αντίστιξη και οι έντονες μεταλλαγές ύφους, στις συνθέσεις του.

Μετά το πέρας της διάλεξης, το Κουιντέτο Ξύλινων Πνευστών «Αίολος» παρουσιάζει έργα των σπουδαστών σύνθεσης του Music Program του Hellenic American University (Manchester, NH, USA) Κωνσταντίνας Πολυχρονοπούλου, Στάθη Καμπύλη, Ανδρέα Τσελίκα, William Αντωνίου και των καθηγητών Θ. Αντωνίου και Γ. Τσελίκα. Τα έργα που ακούγονται είναι αντίστοιχα τα: Αίσθησις – Sensation, Her Sketches, Sleeping mode, The Thief, Κουϊντέτο πνευστών και Decem Inventiones.

Το Κουϊντέτο Ξύλινων Πνευστών «Αίολος» αποτελείται από τους: Βαγγέλη Σταθουλόπουλο (φλάουτο), Γιάννη Τσελίκα (όμποε), Άγγελο Πολίτη (κλαρινέτο), Σπύρο Κάκο (κόρνο) και Γιώργο Φαρούγγια (φαγκότο).

Πληροφορίες εκδήλωσης

Ελληνοαμερικανική Ένωση

Μασσαλίας 22, Αθήνα, www.hau.gr/culture

Είσοδος ελεύθερη