Το Διεθνές Εργαστήριο Θεάτρου του Καταπιεσμένου πραγματοποιείται στο πλαίσιο της εβδομάδας «ΤΟgether – αφιέρωμα στο Θέατρο του Καταπιεσμένου» που οργανώνουν το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, η Ακτιβιστική Ομάδα ΘτΚ, ο Δήμος Χαλανδρίου και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου-Τμήμα Θεατρικών Σπουδών σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Εμψυχωτές: Bárbara Santos (Βραζιλία/Γερμανία) και οι συντελεστές της παράστασης Hotel Europa: Till Baumann & Christoph Leucht από το Kuringa Centre Βραζιλία/Γερμανία, Anabela Rodrigues & FilipaSimões από την ομάδα GTO LX Πορτογαλία, Marijana Peršić & Aleksander Bančić από το INK Κροατία, Alessandro Tolomelli & Giulia Allegrini από την Krilla ΤDO Ιταλία, Antonio Masegosa από τους Pallapupas Ισπανία/Καταλονία, Claudia Simone & Bastien Viltart από την Pas a Passo Βραζιλία/Γαλλία.

Μία παράσταση φόρουμ συνεχίζεται στην πραγματική ζωή. Πώς διαχειρίζεται ο πολίτης, η πολιτεία τα ζητήματα που αναδύονται από μία παράσταση φόρουμ; Το Εργαστήριο αφορά τη θεατρική επεξεργασία από τους συμμετέχοντες των ζητημάτων που προκύπτουν από την παράσταση σχετικά με το ρόλο των ευρωπαίων πολιτών στη συνδιαμόρφωση του κοινού τους μέλλοντος. Στόχος είναι η δημιουργία νέων δρωμένων σε υπο-ομάδες με τη χρήση τεχνικών του Θεάτρου του Καταπιεσμένου και με βάση την Αισθητική του Θεάτρου του Καταπιεσμένου, που θα έχουν εφαρμογή στους χώρους δράσης των συμμετεχόντων.

Το  εργαστήριο «Hotel Europa, μετά την παράσταση» απευθύνεται στους θεατές των δύο παραστάσεων του Hotel Europa στο Θέατρο Ρεματιάς (16/6/2015) και στο θέατρο Εμπρός (17/6/2015) καθώς και στους συμμετέχοντες στο Στρογγυλό τραπέζι – Ανοιχτή Συζήτηση (18/6). Μπορούν επίσης να πάρουν μέρος και καλλιτέχνες, εκπαιδευτικοί ή εμψυχωτές με μικρή εμπειρία στις τεχνικές Θεάτρου του Καταπιεσμένου καθώς και κάτοικοι του Δήμου Χαλανδρίου. Οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Πληροφορίες:
Παρασκευή 19 & Σάββατο 20 Ιουνίου 2015.
Ώρες: 19/6/2015: 18.30-21.30 & 20/6/2015: 10:00- 15:00
Διάρκεια: 8 ώρες
Κέντρο Νεότητας του Δήμου Χαλανδρίου
(Δαναΐδων και Αντιγόνης Κάτω Χαλάνδρι, ΜΕΤΡΟ Νομισματοκοπείο)
Γλώσσα: Αγγλικά με βοήθεια στη μετάφραση
Κόστος συμμετοχής: 45€ (35€ για μέλη του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και τα μέλη της Ακτιβιστικής Ομάδας ΘτΚ)

Διαδικασία Αιτήσεων:
Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Κράτηση μπορεί να γίνει με την κατάθεσητου ποσού στη Τράπεζα. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει:
Βήμα Α’: να καταθέσουν ΕΠΩΝΥΜΑ το αναλογούν ποσό στον τραπεζικό λογαριασμό «Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση» ALPHA BANK 202-00-2002-000277 ή IBAN GR73 0140 2020 2020 02002 000277, SORT CODE: CRBAGRAAXXX
Βήμα Β’: να συμπληρώσουν Φόρμα Αίτησης

Προσοχή: η υποβολή της Φόρμας χωρίς την κατάθεση των χρημάτων δεν αποτελεί κράτηση θέσης. Σε περίπτωση ματαίωσης του Εργαστηρίου τα χρήματα θα επιστραφούν.