Το Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη διοργανώνει αυτό το καλοκαίρι Θερινό Σχολείο στις Οπτικοακουστικές Τέχνες και Επικοινωνία με αντικείμενο τη «Δημιουργική Φωτογραφία και Φωτορεπορτάζ». Προσκεκλημένος διδάσκων καθηγητής ο Γρηγόρης Βλασσάς, τακτικός καθηγητής στο Τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών του ΤΕΙ Αθήνας.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η εξερεύνηση των εκφραστικών και εννοιολογικών δυνατοτήτων του φωτογραφικού μέσου, μέσα από την επιλογή και ανάπτυξη ενός συγκεκριμένου θέματος. Το σεμινάριο θα εμβαθύνει σε θέματα που αφορούν μια σύνθετη φωτογραφική αφήγηση σε εξειδικευμένα θέματα όπως π.χ. αυτά που άπτονται του φωτογραφικού δοκιμίου.

Οι ασκήσεις ταξινομούνται ανάλογα με τη φύση του θέματος σε δυο κυρίως κατηγορίες: άνθρωποι στον χώρο και αντικείμενα στο φως και τη σκιά. Με το πέρας του σεμιναρίου οι φοιτητές θα έχουν αποκτήσει μια καλή γνώση των ιδιαιτεροτήτων της δημιουργικής φωτογραφίας και του φωτορεπορτάζ και θα είναι σε θέση να υποστηρίξουν κριτικά το έργο τους. Το σύνολο διδασκαλίας στην τάξη είναι 20 ώρες, ενώ προβλέπονται πολλές ακόμη πρακτικής άσκησης εκτός συμβατικών υποχρεώσεων, κάτω από την επίβλεψη του διδάσκοντα. Σε όσους το παρακολουθήσουν επιτυχώς, θα δοθεί Πανεπιστημιακή βεβαίωση συμμετοχής που είναι διαβαθμισμένη στο Eυρωπαϊκό Σύστημα Πιστωτικών Μονάδων σε 2 ECTS.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην Μυτιλήνη 7 – 11 Ιουλίου 2014.

Αιτήσεις – λεπτομέρειες
εδώ
Ημερομηνία λήξης αιτήσεων εγγραφής: 30 Μαΐου 2014