Στις 23 & 24 Νοεμβρίου 2013 διοργανώνεται η κεντρική εκδήλωση της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας με τίτλο Disrupt, Startup, Scale Up από τους Industry Disruptors- Game Changers (ID-GC).

Η Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας αποτελεί τη μεγαλύτερη παγκοσμίως ετήσια εκδήλωση για νέους επιχειρηματίες. Ο θεσμός ξεκίνησε το 2008 με τη συμμετοχή 77 χωρών και τριών εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως ενώ τώρα συμμετέχουν πάνω από 130 χώρες με περισσότερες από 25.000 διαφορετικές εκδηλώσεις.

Αλλά τι πραγματικά σημαίνει “Disrupt, Startup, ScaleUp”;

Disrupt! Στη σύγχρονη κοινωνία της σύγχυσης και της αβεβαιότητας όλοι μας καλούμαστε να ψάξουμε και να βρούμε τον προορισμό που μας ταιριάζει. Το πρώτο βήμα – είναι η ιδέα – μία επιχειρηματική ιδέα που μπορεί να φέρει την αλλαγή, μία ιδέα που θα διαταράξει το status quo και από εκεί θα αρχίσει όλη η δουλειά για το πώς θα μετουσιωθεί σε πράξη.

Startup!
Στην Ελλάδα του 2013 η επιχειρηματικότητα αρχικών σταδίων, τα Start ups, που όλοι γνωρίζουμε, έχουν αυξηθεί εντυπωσιακά τα τελευταία χρόνια. Σιγά σιγά αρχίζουμε να δείχνουμε ότι το ελληνικό επιχειρηματικό δαιμόνιο είναι εδώ και έχει δυνατότητες να προσφέρει όχι μόνο στην ανάπτυξη της χώρας αλλά και στην παγκόσμια οικονομία.

ScaleUp!
Πώς όλες αυτές οι νέες ιδέες και τα νέα start up θα ωριμάσουν τελικά σε βιώσιμες επιχειρήσεις; Πώς θα μεγαλώσουν ώστε να μπορέσουν να προσφέρουν στην ουσιαστική οικονομική ανάκαμψη της χώρας; Πώς η επιχειρηματικότητα αυτή θα συμβάλει προσφέροντας νέες θέσεις εργασίας; Αυτή είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που έχουμε να αντιμετωπίσουμε σήμερα και θα προσπαθήσουμε μέσα από αυτό το συνέδριο να απαντήσουμε στις 23 & 24 Νοεμβρίου.

Το πλούσιο πρόγραμμα των ομιλητών πλαισιώνουν οι εξής:

K. Shelly Porges, Global Strategy and Marketing Advisor
Celia Gates, Founder, the Global Brainstorm
Dash Dhakshinamoorthy, Founder, StartupMalaysia.Org, President, Technopreneurs Association of Malaysia (TeAM)
Gary Schoeniger, Founder/CEO, The Entrepreneurial Learning Initiative, (ELI)
Laurence Kemball – Cook, CEO of Pavegen Systems
Thom Ruhe, Vice President of Entrepreneurship at the Kauffman Foundation
Simona Arminaite, Researcher Analyst at Copenhagen Institute of Future Studies
İhsan Elgin, Founding Director, Fit Startup Factory
Andreas Antonopoulos, Founder RootEleven LLC, Author
Jaime Rivera, ProChile ASEAN Coordinator, Συντονιστής ProChile ASEAN
Marc Wesselink, Alumni Manager Startupbootcamp

Το διήμερο, επίσης, θα πραγματοποιηθούν οι εξής 5 διαφορετικοί ζωντανοί διαγωνισμοί:

Creative Business Cup Live Competition
Το Creative Business Cup είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα δημιουργικής επιχειρηματικότητας και διοργανώνεται σε περισσότερες από 40 χώρες. Στις δημιουργικές βιομηχανίες εντάσσονται, το Σχέδιο, η Αρχιτεκτονική, η Παραγωγή Περιεχομένου, η Διαφήμιση, τα Βιβλία & ο Τύπος, η Μουσική, το Ραδιόφωνο & η Τηλεόραση, τα Πάρκα Ψυχαγωγίας και οι ζωντανές σκηνές, τα Οπτικοακουστικά έργα, η Καλές Τέχνες & η Χειροτεχνία, η Γαστρονομία, η Ψυχαγωγία κα. Οι φιναλίστ έχουν την ευκαιρία να διαγωνιστούν και να παρουσιάσουν μέσα σε 5 λεπτά, τα επιχειρηματικά τους σχέδια μπροστά σε έμπειρους κριτές και ζωντανό ακροατήριο. Οι παρουσιάσεις γίνονται στα αγγλικά. Οι νικητές κερδίζουν πλούσια δώρα και σημαντικές υπηρεσίες για την εκκίνηση της επιχείρησής τους.

Get In the Ring Live Competition
Το Get In The Ring είναι μια μάχη επενδύσεων με στόχο να φέρει σε επαφή νέους και ταλαντούχους επιχειρηματίες με πιθανούς επενδυτές και να εμπνεύσει του επισκέπτες να ξεκινήσουν το δικό τους επιχειρηματικό ταξίδι. Η διαγωνιστική διαδικασία περιλαμβάνει την παρουσίαση των σχεδίων μπροστά σε ομάδα κριτών και ζωντανό ακροατήριο. Ο διαγωνισμός Get In The Ring αφορά επιχειρηματίες από όλους τους τομείς και τις βιομηχανίες. Οι παρουσιάσεις γίνονται στα αγγλικά. Οι νικητές κερδίζουν πλούσια δώρα και σημαντικές υπηρεσίες για την εκκίνηση της επιχείρησής τους.

Re-inspiring Greece from the Youth Up Competition
Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε ομάδες αποφοίτων λυκείου ή πτυχιούχων πανεπιστημίου που αποφοίτησαν πρόσφατα, και έχουν να προτείνουν καινοτόμες ιδέες που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη του αγρο-διατροφικού τομέα της χώρας. Οι επικρατέστερες προτάσεις κερδίζουν κεφάλαια εκκίνησης ύψους 25.000€ έκαστη από την GAEA, ενώ η Τράπεζα Πειραιώς, συνεργάτης της GAEA σ’ αυτή την πρωτοβουλία, δίνει τη δυνατότητα ευνοϊκής χρηματοδότησης με την επιλογή χαμηλότοκου δανείου ύψους 25.000€. Η GAEA θα ανοίξει την είσοδο στην αγορά για τους νικητές, διαθέτοντας το εκτεταμένο και παγκόσμιο δίκτυο διανομής της, ενώ η Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης θα προσφέρει πολύτιμες συμβουλές τεχνογνωσίας.

Cleantech Open Ideas Competition
Ο παγκόσμιος διαγωνισμός Cleantech Open Ideas στοχεύει στη δημιουργία ενός καθαρού και πράσινου κόσμου. Επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε τοπικό επίπεδο καλούνται να καταθέσουν τις προτάσεις τους και να διεκδικήσουν μια θέση για να διαγωνιστούν ζωντανά μπροστά σε κοινό και κριτική επιτροπή. Οι κατηγορίες του διαγωνισμού περιλαμβάνουν: Αέρας, Νερό και Απόβλητα: τρόποι μείωσης της ρύπανσης, Ενεργειακή απόδοση: αποτελεσματικές μέθοδοι και συσκευές, Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας: υποκατάσταση των ορυκτών καυσίμων, Πράσινες κατασκευές: νέα είδη δομικών υλικών, Smart power, Green grid, Αποθήκευση ενέργειας: βελτιωμένες μέθοδοι για την μεταφορά και αποθήκευση ενέργειας, Μεταφορές: πράσινα αυτοκίνητα, λεωφορεία, φορτηγά, αεροπλάνα. Οι ομιλίες γίνονται στα αγγλικά. Οι νικητές κερδίζουν πλούσια δώρα και σημαντικές υπηρεσίες για την εκκίνηση του επιχειρηματικού τους σχεδίου.

SFEE Innovation Project
Το ΣΦΕΕ Innovation Project είναι ένας ανοιχτός διαγωνισμός με στόχο την επιβράβευση της καινοτομίας, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την ανάδειξη καινοτόμων προτάσεων στο χώρο της Υγείας. Ενδεικτικοί Τομείς Ενδιαφέροντος: Προγνωστικά και διαγνωστικά εργαλεία, Κυτταρικές Θεραπείες, Αναγεννητική Ιατρική (Regenerative medicine), Αξιολόγηση και αξιοποίηση νέων θεραπευτικών ουσιών, Τεχνολογίες, μεθοδολογίες και δείκτες, Συστήματα χορήγησης φαρμάκου, Βιοτεχνολογία, Βιοηλεκτρονικά συστήματα, υπολογιστική απεικόνιση και ρομποτικές διατάξεις, Χαρακτηρισμός μοριακών μηχανισμών παθογέννεσης και ανάδειξη νέων θεραπευτικών στόχων, Βιοπληροφορική, Τηλε-ιατρική, Τεχνητά όργανα, Νανο-ιατρική, Γηριατρική. 10 ομάδες διαγωνίζονται ζωντανά μπροστά σε κοινό και κριτική επιτροπή. Οι νικητές θα διεκδικήσουν βραβεία αξίας €50.000 μετρητά καθώς και συμβουλευτική υποστήριξη σε θέματα στρατηγικής και ανάπτυξης επιχειρήσεων, καθώς και πρόσβαση σε εθνικά και διεθνή κέντρα έρευνας και ανάπτυξης, εκπαίδευσης, και δικτύωσης.

Πληροφορίες εκδήλωσης
Σάββατο 23 και Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013
Εισιτήρια: 7€ – 35€ (αγορά)
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών,
Βασ.Σοφίας & Κόκκαλη 1, 11521 Αθήνα
Τηλ.: +302107282333
Διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου