Με πενιχρά μέσα και ερασιτεχνικό εξοπλισμό μπορείς να κάνεις σινεμά αξιώσεων?

Ναι, μας απαντάνε οι διοργανωτές του 7ου SFF-rated Athens για την επιστημονική φαντασία και το φανταστικό σαν θεματολογία παραγωγής ταινιών και προσκαλούν το Louis Savy, διευθυντή στο αντίστοιχο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Επιστημονικής Φαντασίας και Φανταστικού του Λονδίνου (SCI-FI LONDON) να μοιραστεί την εμπειρία του από το διαγωνισμό SCI-FI LONDON 48 HOUR FILM CHALLENGE με το Αθηναϊκό κοινό.

Το Σάββατο 10/3 στις 16:00 στο New York College (Αμαλίας 38 – Σύνταγμα), ο Louis Savy επαναλαμβάνει τη χαλαρή διάλεξη που έδωσε στις 8/3 στο Nixon, με θέμα “Νο Budget Science Fiction” και προτείνει σε φοιτητές και νέους εργαζόμενους που το πέπλο της κρίσης έχει φέρει τα όνειρα τους για την κινηματογράφηση μιας ταινίας σε αδιέξοδο να αφήσουν τη φαντασία να ταξιδέψει στο μέλλον και να στρέψουν το βλέμμα στην επιστημονική φαντασία.

Η ομιλία περιλαμβάνει παραδείγματα για φθηνούς τρόπους παραγωγής εφέ, για θέματα ταινιών επιστημονικής φαντασίας, πέρα από διαστημόπλοια και γιγαντιαία ρομπότ που προσφέρονται για χαμηλού κόστους ταινίες, ενώ θα προβληθούν και ταινίες από το SCI-FI LONDON γυρισμένες ακόμα και με κάμερα κινητού τηλεφώνου. Στη συζήτηση που θα ακολουθήσει τη διάλεξη τη δική τους εμπειρία θα προσφέρουν μέλη από τις κινηματογραφικές ομάδες της Chainfree -Ελληνικό Δίκτυο Ανεξάρτητων Κινηματογραφιστών που θα παρευρίσκονται στην εκδήλωση.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό και θα πραγματοποιηθεί στην Αγγλική γλώσσα.

Ο Louis Savy είναι ο ιδρυτής και διευθυντής του Διεθνώς αναγνωρισμένου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Επιστημονικής Φαντασίας και Φανταστικού του Λονδίνου ή SCI-FI LONDON όπως έχει καθιερωθεί ως ονομασία, το οποίο έχει συμπληρώσει 10 χρόνια επιτυχημένης διεξαγωγής του και πλέον πραγματοποιείται 2 φορές το χρόνο. Ο Louis συνεργάζεται με το Film London, ως σύμβουλος περί χορηγιών και επιτυχημένης πρακτικής στη διοργάνωση φεστιβάλ. Διαλέξεις με θέμα την κινηματογράφηση ταινιών με μηδενικό ή ελάχιστο προϋπολογισμό έχει πραγματοποιήσει στο Άμπου Ντάμπι (2006), στο Ισραήλ (2008) καλεσμένος του Βρετανικού Συμβουλίου και στο Δουβλίνο (2009).

Για περισσότερες πληροφορίες:

Αλέκος Παπαδόπουλος sffratedathens.cfo@gmail.com

http://sffrated.wordpress.com

Πληροφορίες εκδήλωσης:

Σάββατο 10/3
16:00
New York College
Αμαλίας 38, Σύνταγμα
1ος όροφος